Pistaasi-suklaakeksit
Moips!
Kaikkien ihanien pastelliherkkujen ja kuvien jälkeen palataan vähän suklaisempaan herkkuun. Keksit on meille herkku, mihin palataan aina. Katsottiinpa, että blogista löytyy yli 30 keksireseptiä? Wou. Ja nyt taas yksi lisää. Nämä unelmasuklaiset pistaasilla varustetut keksit on vastustamattoman hyviä ja ihanan pehmeitä seuraavanakin päivänä <3
Ohje;
2 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
115 g huoneenlämpöistä voita (n. 1 1/4 dl)
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
½ tl vaniljauutetta/sokeria
170g tummaa suklaata
1 dl pistaasirouhetta
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Rouhi suklaa ja pistaasit.
2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon.
4. Kääntele suklaa ja pähkinät nuolijalla sekaan.
5. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja pellille (3×3) ja paina niitä vähän alaspäin.
6. Paista 190 asteessa 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilällä, jotta keksien mehukkuus säilyy.
Me dippasimme keksien puolikkaat vielä sulassa tummassa suklaassa ja ripottelimme ekstrapistaaseja <3 nam!
Säilyy ilmatiiviissä rasiassa kolmen päivän ajan.
…oh, olipas paljon kuvia 🙂 kokeilkaa ja ihastukaa!
-Dr.Sugar-
Ihastuin jo kokeilematta, näyttää ihan törkeen hyvältä! <3 😀
Tiedän jo kokeilematta että nää on uusi rakkaus! <3 Ensi viikonloppuna menee kokeiluun :3