Oreo macarons
Moip!
Siis me paljastetaan nyt synkkä salaisuus – me ei pidetä macaronseista 🙁 (NÄITÄ lukuunottamatta)
Ne on kauniita, kivoja tehdä ja me haluttaisi tykätä niistä, mutta ei, ei, ei…
Maailman parhaaksi kehuttuja Ladureen macaronsejakin on tullut maisteltua vaikka mitä makua ja mikään ei ole koskaan iskenyt.
Mutta NYT siihen tuli muutos. Nämä oreo macaronsit maistuu oikeasti oreoilta! Ja oreoista me tykätään 😉 sisällä ihana oreo-ganache ja makunautinto on taattu.
Macarons-ohje;
180 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
6 oreo-keksiä, täyte poistettuna, murskattuna140 g valkuaisia (n. 4 L -koon kananmunan valkuaista)
25 g sirosokeria (n.2 rkl)
60 g vettä (4 rkl)
200 g sokeria (n. 2 1/3 dl)
+oreo muruja pinnalle
1. Siivilöi tomusokeri, oreomurska & mantelijauhe yhteen. Parhaimman lopputuloksen saat jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat jauheet monitoimikoneella.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä oreo-manteli-tomusokeriseos yhteen.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana.
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi. Murusta oreota pinnalle.
9. Anna kuorien “kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.
Oreo-ganache;
1 dl kuohukermaa
200g suklaata
(murskattuja oreoita)
1. Pilko suklaa rouheeksi lämmönkestävään kulhoon.
2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaarouheen päälle. Anna olla muutama minuutti.
3. Sekoita sekaisin ja huolehdi ettei jää paakkuja. (lisää oreo-murut)
4. Laita kylmään kunnes massa on paksuuntunut pursotettavaksi.
5. Etsi macaronkuorille parit ja pursota täytettä ja paina kannet yhteen.
180 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
6 oreo-keksiä, täyte poistettuna, murskattuna140 g valkuaisia (n. 4 L -koon kananmunan valkuaista)
25 g sirosokeria (n.2 rkl)
60 g vettä (4 rkl)
200 g sokeria (n. 2 1/3 dl)
+oreo muruja pinnalle
1. Siivilöi tomusokeri, oreomurska & mantelijauhe yhteen. Parhaimman lopputuloksen saat jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat jauheet monitoimikoneella.
2. Laita puolet valkuaisista kulhoon. Vatkaa valkuaiset (yleiskoneella tai sähkövatkaimella) jämäkäksi marenkivaahdoksi lisäämällä vatkauksen aikana valkuaisten joukkoon 25g sirosokeria.
3. Laita vesi ja 200g sokeria kattilaan ja keitä seos 120 asteiseksi.
4. Kaada 120-asteinen sokerivesi ohuena nauhana marenkivaahdon joukkoon koko aika kunnolla vatkaten.
5. Jatka seoksen vatkaamista kunnes se on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa loput valkuaiset sellaisenaan sekä oreo-manteli-tomusokeriseos yhteen.
6. Marenkiseoksen jäähdyttyä kädenlämpöiseksi, voit sekoittaa sen manteli-tomusokeriseokseen. Lisää ensin pieni määrä marenkia, kääntele se joukkoon ja sitten lisää loput.
7. Kääntele seokset toisiinsa huolellisesti nuolijaa apuna käyttäen, oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana.
8. Kauho macaronmassa pursotinpussiin missä on pyöreä tylla. Pursota massaa kevyesti öljytylle pellille haluamasi kokoisiksi macaronseiksi. Murusta oreota pinnalle.
9. Anna kuorien “kuivua” vähintään 30(-60min) minuutin ajan. Kokeile kuoren pintaa, jos se on kuiva, se on valmis uuniin.
10. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa tai tavallisella uunilla 140 asteessa 15-20 min. Kuoret ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.
Oreo-ganache;
1 dl kuohukermaa
200g suklaata
(murskattuja oreoita)
1. Pilko suklaa rouheeksi lämmönkestävään kulhoon.
2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaarouheen päälle. Anna olla muutama minuutti.
3. Sekoita sekaisin ja huolehdi ettei jää paakkuja. (lisää oreo-murut)
4. Laita kylmään kunnes massa on paksuuntunut pursotettavaksi.
5. Etsi macaronkuorille parit ja pursota täytettä ja paina kannet yhteen.
Herrrrrrkullista 🙂
Muistakaa myös nämä Macaronbaariherkut Laku ja Ruusu-vadelma.
-Dr.Sugar-