Omena-kaneli granola
Moikka! Omenareseptejä voisi kehitellä satoja, mutta tällä kertaa leivonnaisten sijasta tulikin valmistettua herkullista omena-kaneli granolaa. Granolan tekeminen on superhelppoa ja sitä voi helposti muokata mieleisekseen!
Omena-kaneli granola ohje;
5 dl kokonaisia kaurahiutaleita
1 dl manteleita/pähkinöitä
1 dl siemeniä
1tl kanelia
ripaus neilikkaa
1 tl öljyä (kookos, rypsi..)
3 rkl hunajaa
½ dl ruskeaa sokeria
2 omenaa, toinen kuutioituna ja toinen raasteena
1. Lämmitä uuni 160-175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa yhteen omenat (palat ja raaste), öljy ja hunaja.
3. Lisää “nesteet” kuiviin aineksiin ja kääntele ne huolella sekaisin.
4. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti. Paista granolaseos uunin keskitasolla kullanruskeaksi n. 35 minuuttia, sekoittaen seosta aina 5-10 minuutin välein.
5. Anna jäähtyä kokonaan ennen pakkaamista.
6. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Ilman omenaa, tai muuta tuoretta hedelmää jopa kuukauden.
VINKKI! Toinen omena kannattaa raastaa pienellä terällä, jotta raasteesta tulee mahdollisimman mehevää!
Oi nam! Tätä olisi ihana saada joululahjaksi pussillinen 🙂 hyvä ruokalahja myös siis!
No niinpä olisikin 🙂 ehkä saatkin! 🙂
Onpa kiva blogi! Himo iskee kun katselee ja lukee näitä toinen toistaan herkullisempia reseptejä!
http://pinja-eerika.blogspot.fi/
Iso kiitos! Tervetuloa herkuttelemaan jatkossakin 🙂