Mutakakku pistaaseilla
Heihei!
Mutakakku toimii aina – ja se on helppo leivottava esimerkiksi kevään ja kesän juhliin. Täyteläisen suklaakakun kanssa sopii loistavasti pirteän vihreät pistaasit mitä laitoimme sekä kakun pohjalle että pintaan… kakku sen kun parani!
Tämä (naurettavan helppo) resepti on myös täysin jauhoton joten sopii moneen ruokavalioon.
Ohje;
300g tummaa suklaata
7 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
115 g voita, kuutioina
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
kourallinen kuorittuja pistaaseja
1. Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen ja sen lämmetessä valmistele n. 24-26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja voitelemalla reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kuppoihin ja sulattamalla suklaan ja kuutioidun voin yhdessä mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa. Vaahdota kunnes vaahdosta muodostaa pehmeitä huippuja.
5. Lisää sulan suklaa-voiseoksen sekaan vielä pieni ripaus suolaa ja vaniljasokeri.
6. Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuais-sokeriseoksen joukkoon.(voit käyttää tässäkin sähkövatkainta)
7. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto neljässä osassa muun massan joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasainen.
8. Kaada vuorattuun vuokaan ja aseta uunin keskitasolle. Laske samalla uunin lämpö 150 asteeseen. Kakku on uunissa n. 45-60 minuuttia. Älä anna kakun paistua läpikypsäksi, sillä muuten se ei ole mutakakku!
9. Anna jäähtyä vuoassa hetki ja sitten avaa vuoka. Kakku on parasta kun annat sen vetäytyä hetken.
Koristele kaakaojauheella tai tomusokerilla ja pistaasirouheella!
Kokeile jäden kanssa! Nam! Kakussa on monta vaihetta, mutta se on silti helppo tehdä ja vielä aikaa säästäen 🙂 ja lopputulos takaa tyytyväisyyden.
-Dr.Sugar-