Mustikkamuffinit – Blueberry Muffins
Moimoi!
Oli sellainen muffinien teko-mieli ja tulipas niitä myös sitten tehtyä. Mustikalla tällä kertaa.
Yllättävää kyllä itse en ole mustikkamuffini-ihmisiä, mutta näistä tuli herkullisia! Ja tästä saatte mahtavan ohjeen, jota on helppo muunnella mille tahansa marjalle passeliksi!
Mustikkamuffinit 12kpl ohje;
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1,5-2 dl sokeria
1 iso kananmuna
vähän alle 2 dl luonnonjogurttia/piimää
n. 3 dl tuoreita/pakastemustikoita
1. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Pilko voi kuutioiksi ja nypi kuivien aineiden sekaan.
2. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti/piimä ja kananmuna.
3. Lisää jogurtti/piimä ja kananmuna vähitellen kuivien aineiden sekaan. Älä vatkaa! Sekoita puuhaarukalla kunnes massa on ”kiinteää”. Taikinan kuuluu olla paksu, joten älä huolestu! 🙂
4. Lisää mustikat varovasti ja kääntele ne joukkoon.
5. Lusikoi muffinivuoat kokonaan TÄYTEEN ja ripottele muffinien pinnalle vielä sokeria tai vaikkapa kaurahiutaleita. Paista ensin 220 asteessa n. 10 minuuttia ja laske sitten uuni 175 asteeseen ja paista vielä 20-30 minuuttia, tai kunnes muffinit saavuttavat kauniin kullanruskean sävyn. Lämmön säädöllä saadaan muffinille ihanan rapea kuori ja pehmeä sisus!
VINKKI! Yksi tärkeä vinkki pakastemustikoiden käyttäjille; ennen kuin sekoitatte pakastemustikat taikinaan, pyöräytelkää ne jauhoissa, niin muffinssit eivät värjäänny rumasti!
Huomenna saatte nähdä millaisen kuorrutteen muffinit lopulta saivatkaan!
Mukavaa lauantain jatkoa! 🙂
-Dr.Sugar-