Mehevä banaanikakku
Mihin käyttää tummentuneet banaanit? Herkullisen mausteiseen banaanikakkuun tietenkin! Tämän banaanikakun teimme ihanalla tuorejuustohunnulla, sillä se mitä kuorrute ei paranna, ei ole parannettavissa 😉
Mehevä banaanikakku ohje;
150g voita, sulana
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1-2 tummaa banaania
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkiväärijauhetta
1 tl vaniljasokeria
1. Voitele 22-24cm kakkuvuoka ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperista pala. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään jauhot, suola, sooda ja mausteet.
3. Sekoita toisessa kulhossa yhteen sulatettu voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko aika sekoittaen.
5. Lisää nesteisiin jauhot muutamassa erässä, sekoita huolella.
6. Muussaa tai pilko vielä joukkoon banaanit ja kaada sitten taikina vuokaan.
7. Paista 175 asteessa n. 25-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
8. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
Kuorrute;
200g tuorejuustoa, notkistettuna
1½ dl vispikermaa
30 g pehmeää voita
1 ½-2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi, lisää niiden joukkoon vanilja.
3. Lisää tomusokeri tuorejuustoon koko aika sekoittaen. Vatkaa seosta pari minuuttia.
4. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele ne hellästi sekaisin. Lisää loput kermasta taas hellästi käännellen.
5. Kaada ja levitä kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle.
Näin syntyy ihanan mehevä banaanikakku ja tulet samalla hyödyntäneeksi ne ällöt ruskeat banaanit! 🙂 herkullista ja helppoa!
-Dr.Sugar-