Leijonakakku
Viime viikonloppuna oli 3-vuotiaan Leon synttärit ja synttäripöytää koristikin pieni kinuskinen leijonakakku. Kakkupohjana toimi tämä, ja täytteeksi valitsimme kinuski-ja punaherukkamousset Katriltä täältä. Pinta kuitenkin sai vielä oman kinuskikääreensä ja ai että, hyvää oli! Kinuskikuorrutteeseen saatte reseptin nyt!
Kinuskikuorrute;
Kuorrute riittää n. 15-25 cm kakkuun, pursotettuna pieneen kakkuun ja palettiveitsellä levitettynä isompaan.
Kuorrute riittää n. 15-25 cm kakkuun, pursotettuna pieneen kakkuun ja palettiveitsellä levitettynä isompaan.
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
1 rkl voita
150g huoneenlämpöistä voita
2-2½ dl tomusokeria
150 g mascarpone-tuorejuustoa
3 dl kinuskia
2-2½ dl tomusokeria
150 g mascarpone-tuorejuustoa
3 dl kinuskia
1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä niistä keskilämmöllä kinuski. Siinä kestää n. 10-20 minuuttia hellan tehosta riippuen. Valmis kinuski on sakeaa, varmuudeksi voit tiputtaa kinuskitipan kylmään veteen. Jos kinuskista muodostuu ”pisara” kinuski on valmista, jos ei, keitä vielä hetki. Sekoita kylmä voi joukkoon ja anna valmiin kinuskin jäähtyä kunnolla.
2. Mittaa kulhoon voi ja tomusokeri, vaahdota ne kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa huolella.
4. Lisää viimeisenä jäähtynyt kinuski ja vatkaa vielä parin minuutin ajan kunnes seos on tasainen.
5. Kuorruta kakku paletilla tai lastalla. Tähän leijona-kakkuun levitimme ensin tasaisesti kinuskikreemiä ja loput kreemistä ”värjäsimme” sulalla suklaalla (tumma kaakaojauhe tai ruskea väriaine toimisi myös) ja pursotimme harjaksi tähtityllalla. Kasvot sokerimassasta ja kick-patukoista 🙂
3. Lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa huolella.
4. Lisää viimeisenä jäähtynyt kinuski ja vatkaa vielä parin minuutin ajan kunnes seos on tasainen.
5. Kuorruta kakku paletilla tai lastalla. Tähän leijona-kakkuun levitimme ensin tasaisesti kinuskikreemiä ja loput kreemistä ”värjäsimme” sulalla suklaalla (tumma kaakaojauhe tai ruskea väriaine toimisi myös) ja pursotimme harjaksi tähtityllalla. Kasvot sokerimassasta ja kick-patukoista 🙂
VINKIT!
Kuorrute sopii hyvin myös kuppikakkujen pinnalle joko paletilla levitettynä tai pursottamalla.
Kinuskin voi tehdä myös edeltävänä päivänä jääkaappiin, mutta sitä joutuu hetken pehmittämään mikrossa ja tämä voi vaikuttaa kuorrutteen koostumukseen jonkin verran.
ROAR! 🙂
-Dr.Sugar-
Oi miten ihanan näköinen! Mitä tyllaa olet käyttänyt purstotuksessa, jälki on upeaa!
Paljon kiitoksia! 😊 tylla jolla pursotukset on tehty on wilton 1M tähtitylla, meidän lempparimme 😊
Paljonko suklaata laitoitte väriksi kuorrutteeseen?
Muutaman kymmenen grammaa. Kannattaa aloittaa pienestä määrästä ettei tule liian tummaa tai tönkköä!