Laskiaispuuro
Laskiainen ja Runeberginpäivä ajoittuvat aina sopivasti varmaankin vilkkaimpiin dieettikausiin ja pulla (ja tortut) ovat varmaankin päätynyt monella pannaan! Laskiaispullien sijasta aamupalaksi voi nauttia tätä ihanaa laskiaispuuroa mikä saa makunsa mantelista ja kardemummasta! Herkullista ja terveellistä – tällä voi herkutella huoletta joka aamu! Ja hei, heitäpä tähän lisäksi vähän manteliaromia niin puurosta tulee runeberginpuuro 😉 Meidän puuro sai hillon sijasta myös pakastettuja kotimaisia vadelmia lisukkeeksi, tuomaan vähän kirpeyttä ja raikkautta! Myös tuoreet tai pakastetut mansikat sopii yhtä hyvin!
Ja hei, tämä puuro maistuu vaikka söisi pullaakin! 😉
Laskiaispuuro
Ainekset (1 annos)
- 1 dl
- pikakaurahiutaleita
- ½ dl
- mantelirouhetta
- 1 mm
- kardemummaa
- 2 dl
- mantelimaitoa
- 1 mm
- suolaa
- 1 dl
- pakastevadelmia/mansikoita
Tee näin:
Mittaa lämpöä kestävään kulhoon/syvälle lautaselle kaurahiutaleet, mantelirouhe, kardemumma ja mantelimaito.
Lämmitä mikrossa noin kolmen minuutin ajan, kunnes puuro on kypsää (voit sekoitella välissä, jotta puuro kypsyy tasaisesti). Sekoita suola puuron joukkoon ja lisää vadelmat pinnalle. Nauti.