Lakritsi-suklaakeksit
Moikkamoi!
Meillä alkaa pian keittiöremontti, joten pieni kaappien tyhjennys alkaa olla paikallaan. Ja aloitimme sen käyttämällä loput lakufudget, mitä tästä reseptistä jäi yli.
Suklaan ja lakritsin yhdistelmä on taivaallinen ja fudget sopi kekseihin loistavasti, sillä ne ei taikinan seassa kummemmin sulaneet uunissa.
Ohje;
2 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
115 g huoneenlämpöistä voita (n. 1 1/4 dl)
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
½ tl vaniljauutetta/sokeria
½ dl tummaa suklaata, pilkottuna
4-5kpl Pandan lakufudgepatukkaa, pilkottuina *
*saatu blogiyhteistyön kautta
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Pilko suklaa ja lakufudge.
2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon.
4. Kääntele pilkottu lakufudge nuolijalla sekaan.
5. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja pellille (3×3) ja paina niitä vähän alaspäin.
6. Paista 190 asteessa 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilällä, jotta keksien mehukkuus säilyy.
VINKKI! Jos haluat ekstra lakritsisia keksejä, lisää lakufudge paloja keksien pinnalle vielä kun ne tulevat uunista ja ovat edelleen pehmoisia.
Siinä kaikille lakufaneille seuraava herkku! 🙂
Mukavaa viikkoa!
-Dr.Sugar-