Lakritsi-suklaakakku

Saimme kunnian valmistaa kakun Lakritsi-ja Salmiakkifestivaaleille lauantaina 29.10.2016 ja koristella sen lavalla. Sanomattakin oli selvää, että kakusta tulisi lakritsinen. Sitten piti vielä löytää lakritsille hyvä makupari – ja silloin suklaa astui kuvioihin. Tässä kakussa yhdistyy mehevä kakkupohja, lempeästi lakritsinen suklaatryffelimousse, suklaakuorrute sekä lakritsisiirappi. Koristeeksi keräsimme messuilta lakritsaisia herkkuja – varsinkin Lakridsin salted caramel-pallot toivat kakkuun näyttävyyttä! Tämä sopii hyvin tulevaan pikkujoulukauteen kuten myös viikonloppuna olevaan isänpäivään!

Lakritsi-suklaakakun pohjan ohje löytyy täältä. Teimme tosiaan vain puolikkaan satsin ja 15 cm vuokaan 🙂 (jaoimme taikinan kolmeen osaan ja paistoimme vuoallinen kerrallaan, näin paistoaika lyheni huomattavasti) Mikäli haluat tehdä isomman kakun (24-26cm vuokaan) tee kaikki tuplana! 🙂

Lakritsi-suklaamousse;


150g suklaatryffeleitä (Brunberg)
200g tuorejuustoa
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1-2 tl lakritsipulveria  (Lakrids)

1. Sulata suklaatryffelit mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto.
2. Vatkaa kerma ja sokeri yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hellästi joukkoon tuorejuusto.
3. Lisää lopuksi nuolijalla joukkoon sulatettu suklaatryffeliseos, kääntele hellästi. Lisää vielä lakritsapulveri, lisää oman maun mukaan.

4. Kokoa kakku samaan vuokaan missä kakku paistettiin (aloita kakkupohjasta..) Jaa valmiiden kakkupohjien väliin tasaisesti. Anna jähmettyä yön yli kelmutettuna. Irrota vuoasta ja kuorruta. Voit käyttää lakritsisiirappia myös kakun välissä 🙂

Vinkki! Jos haluat moussesta vielä jämäkämpää, voit lisätä siihen 1-2 liivatetta. Mutta meillä ei ainakaan ollut tähän tarvetta, vaikka kakkupohja oli kohtalaisen painava.


Suklaakuorrute;


4 ½ dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
115 g voita
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa tai kermaa

1. Vatkaa pehmeää voita kunnes se vaalenee jonkin verran. Lisää varoen tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kunnolla sekaisin, massa on todella paksua tässä vaiheessa.
2. Lisää joukkoon vaniljauute ja ½ dl maitoa. Vatkaa joukkoon. Jos kuorrute on vielä kuivan oloista, lisää maidon määrää.
3. Vatkaa vielä minuutin verran, kunnes kuorrute on kuohkea ja valmis.
4. Kuorruta kakku ohuelti. Ei haittaa jos pohjaa näkyy vähän 🙂


Lisäksi koristeluun;


Lakrids lakritsisiirappia*
Lakrids lakritsijauhetta*
Lakrids salty caramel kuulia*
-macaronseja
-lakritsikarkkeja
-koristerakeita

*Lakrids-tuotteet saatu Lakritsi-ja Salmiakki Festivaaleilta.

Kiitos Lakridsille & Lakritsi-ja Salmiakkifestivaaleille. Erityiskiitos ihanalle  Celebration Treats 4 U-Railille joka jaksoi kuvata sekä näytökseni sekä kakun, vietyään sen kotiinsa! Railin miehellä nimittäin kävi mieletön tuuri ja hän voitti messuilla koristellun kakun itselleen! 🙂

Nam, nam & vielä kerran nam! Kysykää vaikka Raililta 😉
-Dr.Sugar-
Kommentit (5)
  1. Celebration Treats 4U
    10.11.2016, 00:09

    Kyllä, suosittelen kyseistä kakkua lämpimästi, oli ihanaa herkkua :). Uskomatonta tosiaan, miten hyvä tuuri miehelläni kävi, kun tämän voitti. Ja tuo täyte oli kyllä mukavan napakka ilman liivatteitakin ja leikkautui kauniisti, joten se ei kaipaa niitä missään tapauksessa minun mielestäni. Olispa vielä pala tätä herkkua ;).

    1. Dr.Sugar/Jonna
      10.11.2016, 11:15

      Mahtavaa 🙂 ja hyvä ettei tarvinnut sitä liivatetta! Itsellä oli kauhea paniikki että mitä jos täyte lässähtääkin kun pohja oli niin mehevä! Hyvä ettei niin käynyt 🙂

  2. Kuinka hyvin tuo mousse pitää rakenteensa? Voiko tämän tehdä ja koota jo kaksi päivää etukäteen ja kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä?
    -Aino

    1. Dr.Sugar/Jonna
      11.11.2016, 09:27

      Moussen pitäisi kyllä pysyä hyvänä muutaman päivän ajan. Itse teimme tämän perjantai-iltana ja hyydytimme yön yli. Mutta esimerkiksi tämän voi hyvin tehdä tänään, säilyttää tiiviisti kelmutettuna jääkaapissa ja kuorruttaa sunnuntaina 🙂

    2. Ok, kiitos vastauksesta. Tämä menee siis testiin! Näyttää tosi hyvältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *