Karamellinen päärynä chiapuuro
Nyt puhutaan aamupalasta, nimittäin täällä ruudun takana on yksi aamupalan vihaaja ja yksi aamupalan rakastaja. Joten välillä sen kultaisen keskitien löytäminen on hankalaa… Aamuja helpottamaan on kiva oivaltaa herkkuja jotka voi preppailla valmiiksi jo illalla! Ja chiapuuro on ehdottomasti yksi sellainen! Tähän chiapuuroon yhdistimme sesongin päärynät ja karamellista makua tuovat taatelit! Annos valmistuu nopeasti ja aamulla se on helppo herkutella kotona tai vaikkapa nakata työmatkalle mukaan! Päälle tulevan päärynäseoksen voi halutessaan valmistaa myös valmiiksi jääkaappiin tai tarjoilla lämpimänä valmiin chiapuuron kanssa!
Karamellinen päärynä chiapuuro
Ainekset (2 annosta)
- 1 dl
- chiasiemeniä
- 4 dl
- manteli- tai kauramaitoa
- 1-3 tl
- hunajaa tai vaahterasiirappia
- Karamellinen päärynäseos
- 2
- päärynää (lohkottuina)
- 4
- medjool-taatelia (pilkottuina)
- 1 tl
- kanelia
- vettä
Tee näin:
Mittaa chiasiemenet, maito ja hunaja kulhoon ja sekoita huolellisesti. Jaa laseihin tasaisesti.
Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Pilko päärynät ja taatelit ja siirrä ne pieneen kattilaan. Lisää kattilaan vettä vain sen verran, että päärynät ja taatelit juuri ja juuri peittyvät. Lisää kaneli.
Keitä seosta pari minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet hiukan. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa tai tarjoile lämpimänä valmiin chiapuuron päällä.