Kananmunattomat suklaakeksit
Tuoreet suklaakeksit on jotain niin vastustamatonta ja nämä suklaakeksit on täysin kananmunattomia! Mikäli näistä haluaa kehitellä täysin vegaanisen version, pystyy voin korvaamaan margariinilla ja maidon vaikkapa mantelimaidolla!
Näistä suklaakekseistä on meillä tämä edellinenkin herkullinen versio, mutta koska keksejä tulee leivottua niin usein, päätimme muistuttaa tästä herkusta! Kananmunattomiin kekseihin tulee joskus pieni rapea pitsireunus, mutta muuten keksit on ihanan meheviä, aivan kuten tavalliset keksit.
Kananmunattomat suklaakeksit ohje;
Tästä reseptistä tulee iso määrä keksejä, joten jos haluat pienen määrän, puolita ohje suosiolla!
Tästä reseptistä tulee iso määrä keksejä, joten jos haluat pienen määrän, puolita ohje suosiolla!
2 ½ dl voita, pehmeää (/margariinia)
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria
½ dl maitoa (/mantelimaitoa)
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 dl rouhittua suklaata
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1. Vaahdota yhteen voi ja sokerit. Vaahdota kunnes seos on kuohkeaa ja pehmeää.
2. Lisää joukkoon maito ja vaniljauute, vatkaan sekaisin.
3. Sihtaa joukkoon kuivat aineet (EI LISUKKEET). Ja sekoita kunnes seos on tasaista. Alussa voi tuntua siltä, että jauhoja on liikaa, mutta malttia! Kyllä ne sekoittuvat joukkoon!
4. Lisää joukkoon lisukkeet ja kääntele ne joukkoon lastalla.
5. Pyörittele pellille taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. (Niitä mahtuu pellille koosta riippuen 9kpl tai 12kpl.) Koska keksit leviää uunissa tulee pallojen väliin jättää hyvät välit.
6. Paista uunissa 175 asteessa n. 8-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Ota keksit uunista vielä vähän ”raakoina”, että keksit säilyttävät mehukkuutensa.
Herkullista! Näihin kekseihin tuli sattumoisin kokeiltua myös, että pitävätkö strösselit värinsä uunissa! Ja kyllä vain!
Onko teillä erikoisruokavaliota mihin kaipaisitte reseptejä? Miellään tekisimme, vaikka itsellämme ei olekaan!
-Dr.Sugar-