Helppo kahvijäätelö
Moimoi!
Jos teilläkin on kotona miljoona astetta – vaikka ulkona ei olisikaan… niin aamukahvin lipittäminen saattaa tuoda tuskanhien pintaan. Nyt on kuitenkin sellainen tilaisuus että voit syödä aamukahvisi, viileän jäätelön muodossa. Nams.
Ennen ohjetta vinkkinä edelliset ohjeemme jäätelökesään!
Ohje;
4 dl kermaa
½ dl maitoa
n. 15-30g pikakahvijauhetta (tai oman maun mukaan)
½ dl glukoosia (estää kiteytymisen)
1. Vaahdota kerma löysäksi, mutta kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään maito, kahvijauhe ja glukoosi.
3. Kääntele seos valmiin kerman joukkoon.
4. Annostele mehujäämuotteihin tai pakastuksen kestävään purkkiin.
5. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.
Tein tätä. Onko tuo 30 g pikakahvijauhetta varmasti oikea määrä? Mulla nimittäin tuli ihan kamalan mörkkiä ja muutenkin jäätelö oli todella tummaa teidän vaaleaan verrattuna. 😀 Mulla tietenkin saattoi tulla joku mittausvirhe puntarin kanssa. Yritin vähän laimentaa tujuutta sokerilla. Hih, oli kyllä kahvista, mutta syötyä tuli. Lapsetkin söivät suurella halulla, vaikka sanoivat että vähän väkevää. 😀 Muuten tykkäsin, että ihana rakenne ja aion tehdä tällä ohjeella uudelleen puntarin kanssa tarkempana. 🙂
Oi voi. Me tosiaan laitoimme vähän ylikin 30g. Ne olivat siis annospusseissa. Pitääpä laittaa tuohon että oman maun mukaan kannattaa lisäillä! Kiitos! 🙂
Hyvä että tuli kuitenkin syötyä! 🙂