Gluteenittomat suklaahippukeksit
Moimoi!
Varmaan olette huomanneet että keksireseptit on meidän lemppareitamme? Meiltä on muutaman kerran pyydetty gluteenittomia keksireseptejä ja päätimme toteuttaa tämän näillä perus chocolate chip cookieseilla. Ja tiedättekö mitä? Lopputulos oli herkullinen!
Ihan yhtä kauniita ei näistä saanut, mutta maku on sitäkin herkullisempi!
Mikäli mieli tekee gluteenittomia keksejä, tässä muutama aikaisempi herkkureseptimme;
Nyt itse ohjeeseen…
Ohje;
100 g voita, huoneenlämpöisenä
1 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
3 dl kaurajauhoja (esim. urtekram)
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
1 dl rouhittuja pähkinöitä
n. 150g rouhittua tummaa suklaata
1. Aseta uuni lämpenemään 190 asteeseen.
2. Mittaa kuivat aineet sokereita ja lisukkeita lukuunottamatta kulhoon. Aseta sivuun.
3. Kuutioi huoneenlämpöinen voi kulhoon ja mittaa mukaan sokerit. Vaahdota sähkövatkaimella kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa, muutaman minuutin ajan.
4. Lisää joukkoon kananmuna, sekoita huolella.
5. Lisää joukkoon jauhoseos kolmessa osassa, aina välissä sekoittaen.
6. Kääntele lopuksi joukkoon pähkinät ja rouhittu tumma suklaa.
7. Pyörittele taikinasta n. pingispallon kokoisia palleroita pellille (n.3×3), jätä hyvät välit!
8. Paista kullanruskeiksi uunissa 10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Keksit saisivat olla reunoilta jähmettyneitä, mutta keskeltä vielä vähän pehmeitä uunista tullessaan. Nosta jäähtymään ritilälle tai lautaselle.
Nam. Hieman lättänämpi, ehdottomasti herkullinen ja täysin gluteeniton resepti olkaa hyvä!
-Dr.Sugar-
Kamala lista erilaisista leipomuksista mitä haluan kokeilla ja tämä kiilaa ehdottomasti kärkeen! Taidan kuitenki laittaa pähkinöiksi pistaasia ja korvata tumman suklaan valkosuklaalla :3
Oi! Naminami 🙂 meilläkin oli seassa pistaasia! Sopii loistavasti kekseihin 🙂
voisko jättää pähkinät pois?
Tottakai 😚 tai voi vaikka lisätä lisää suklaata, mantelia tai vaikka kuivattuja karpaloita tms 😊