Christmas Macarons + Cranberry Curd

Heippa!
Joko siellä ruudun toisella puolen ollaan innoissaan joulusta? Täällä on ainakin pari innokasta tonttua!
Jouluunhan sopii monenlaiset herkut ja tänään testailtiin jouluisia macaronseja.
Macaron-kuoriin käytämme (ja tulemme varmasti aina käyttämään!) upean Not So Humble Pien ohjetta ja sieltä löytyykin ohjeet KAIKKIIN macaron-pulmiin! Erittäin mahtava ohje kuvineen kaikkineen.
Itse jätimme tällä kertaa macaron-kuoret värjäämättä ja lisäsimme “taikinaan” hippusen kanelia! (ja valmiisiin kuoriin vähän helmiäistä)
Sisällöksi halusimme jotain raikasta, mutta silti jouluisaa, joten macaronsiemme sisältä löytyy karpalo curd joka ei peitonnut tekemäämme passion curdia, mutta oli silti herkullista! 
Cranberry Curd

n. 1,5 dl karpaloita
2-3 rkl vettä
2 keltuaista
n. ½ kananmuna
2 rkl suolatonta voita
1. Laita kattilaan vesi ja karpalot. Anna niiden kiehua kunnes marjojen pinta on “puhjennut”. Siirrä pois lämmöltä. Siivilöi huolellisesti ja muista kaapia siivilän alapuolelta kaikki hedelmäliha! Anna jäähtyä pakkasessa sillä aikaa kun valmistelet muuta.
2. Sekoita keskenään keltuaiset ja kananmuna. Lisää sokeri vähitellen koko aika sekoittaen ja vispaa käsin tai sähkövatkaimella vaaleankeltaiseksi vaahdoksi.
3. Sekoita karpalopyre ja vaalea munavaahto keskenään. Sekoita seosta kunnes se on tasaisen sileä.
4. Laita seos takaisin liedelle n. 10 minuutiksi ja sekoita seosta koko aika, kunnes se muuttuu sakeammaksi. Curdin voi siirtää pois liedeltä kun sen koostumus on tarpeeksi paksua “peittämään” puuhaarukan pinnan.
5. Sekoita curdin joukkoon voi ruokalusikallinen kerrallaan. Sekoita kunnes voi on sulanut sen joukkoon.
6. Kaada ilmatiiviiseen rasiaan tai purkkiin ja anna jähmettyä 1-2 tuntia.
VINKKI! Sama ohje käy esimerkiksi puolukoiden tai mustikoiden kanssa.
Mukavaa lumisen sunnuntain jatkoa kaikille!
-Dr.Sugar-
Kommentit (4)
  1. Tyylikästä,
    mutta varmasti myös erikoisherkkua!

  2. Kauniita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *