Buttermilk Pancakes – Pannukakut
Huomenta!
Nämä pannukakut tehtiin tosiaan jo viikkoja sitten, mutta julkaistaanpa resepti nyt täällä teillekin! 🙂
Kyllä ihan perus letut ovat mielestämme silti parempia, mutta pannukakkujen maistelu on mukavaa vaihtelua!
Ohje;
5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
30 g voita, sulatettuna
5 dl piimää
½ dl maitoa
2 kananmunaa
1. Sekoita keskenään kuivat ainekset.
2. Vatkaa yhteen piimä, sulatettu voi, maito ja kananmunat.
3. Laita pannu lämpeämään, voit paistaa pannukakut ilman rasvaa tai sen kanssa. Itse suihkutimme pannulle vähän vuokasprayta, jotta saimme pannukakkuihin vähän kuviointia. Ilman rasvaa pinnasta tulee tasaisen värinen.
4. Juuri ennen paistoa, sekoita kuivat aineet muiden aineiden kanssa yhteen ja kauho pannulle sopiva määrä taikinaa (itse laitoimme n. ½dl). Tämä määrä riippuu pannun koosta, jos laitat taikinaa liikaa, kohotessaan pannulla se jää raa’aksi. Paras pannu tähän kuitenkin on lettupannu.
5. Tarjoile lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa!
Itsehän emme tosiaan lettupannuja omista, joten teimme pannukakkumme…. WOKKIPANNULLA!!! Ja ne onnistuivat loistavasti! Wokkipannumme pohja oli sopivan pieni, joten siinä sai loistavasti paistettua sopivan kokoisia pannukakkuja! 🙂
-Dr.Sugar-