Appelsiini-suklaamoussekakku
Heippa.
Moussekakut on yksiä meidän lemppareita. Jo se että ne ovat niin helppoja tehdä on kiva asia. Ja lisäksi niitä on kiva maistella täyteläisen koostumuksensa takia. Makuyhdistelmiäkin on tuhansia ja on helppo räätälöidä itselleen justiisa omanlainen!
Tällä kertaa teimme appelsiinin makuista suklaamoussekakkua. Mikä maistuu aivan Fazerinalta! Fazerina-kakku. Ah.
Ohje;
5 dl kermaa
2 rkl sokeria
300 g suklaata sulatettuna (maito, tumma..)
3 liivatelehteä
2 appelsiinin kuoriraaste
2 rkl appelsiinimehua
175 g dominokeksejä
75 g voita/margariinia
1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa ja raastettu appelsiini.
5. Sulata liivatteet appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä.
6. Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.
Helppoa ja herkullista.
Teimme myös hyydytetyn juustokakun mansikalla ja limellä, perusohjeeseen TÄSTÄ.
(Pohjan teimme kaurakekseistä ja lisäsimme massan sekaan limeraastetta ja mehua, sekä tuoreita mansikoita palasina)
-Dr.Sugar-
Tämä resepti on pakko kirjoittaa ylös, ihanan kuuloinen 🙂 upeat kuvatkin!
Kiitos kovasti! Kannattaa kokeilla, oli makunsa puolesta ihan meidän mieleen! 🙂
Oi että kuinka saitte aikaan tänne kamalan suklaa-appelsiinikakkuhimon 😀 Pitänee pistää vispilät heilumaan ja kehittää jonkinlainen kakku 🙂