Ananas-sima
Morjens!
Vappu on melkein jo täällä, mutta eipä huolia, vieläkin on aikaa tehdä sima kotona. Tosin valmistuksen nopeuttamiseksi sima kannattaa jättää tekeytymään huoneenlämpöön muutamaksi päiväksi. Ananas-sima on vähän erilaisempi versio ihan tavanomaisesta simasta. Melko samanlainen maku kuitenkin on, tosin pieni ananasvivahde tuo keväistä fiilistä!
Ohje;
1½ l vettä
½ l ananasmehua
125g fariinisokeria
125g hienoa sokeria
rusinoita, ananasrenkaita (mieluiten tuoreita)
1. Kiehuta 1l vettä ja kaada se kulhoon sokerien päälle.
2. Lisää joukkoon loput vedestä ja ananasmehu.
3. Odota että seos jäähtyy n. kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon puolikkaan herneen kokoinen pala hiivaa, huolehdi että se liukenee. Heitä joukkoon ananaspalat.
4. Anna siman tekeytyä kulhossa (kelmulla peitettynä) vuorokauden verran.
5. Kun vuorokausi on kulunut, ota sopivat pullot ja laita niiden pohjalle pari lusikallista sokeria ja rusinat.
6. Siivilöi ananakset simasta ja pullota.
7. Älä kieritä korkkeja kokonaan kiinni ettei pullo poksahda. Anna tekeytyä pulloissa huoneenlämmössä 2-3päivää. (jos olisi enemmän aikaa jääkaapissa 3-5pv).
8. Sima on valmis kun rusinat ovat pulleita ja nousevat pintaan!
Neljä litraa simaa odottaa jääkaapissa vappua! 🙂 Ja perjaina väsätään tottakai vielä munkkeja kaveriksi.
Niin sitä pitää! 🙂
Minä tilasin töistä ammattilaisten laittamaa simaa, kun oma ei koskaan onnistu. Ei onnistu myöskään kotikalja, joten hiivan ja minun yhteistyö ei suju. Sentään oli tallessa lakkiaista 10 v sitten viinipulloja, johin kultamaalilla oli maalattu kauniisti SIMA.
Kyllä tälläkin tavalla vappu saadaan aikaan 🙂
Ananas on lempihedelmäni, ensi vuonna tai kesällä saadaankin ananas-simaa. Kiitos ohjeesta!