Chocolate Chip Cookies
Vihdoin saatiin toteuttaa yksi tunnetuimmista jenkki-herkuista ja voidaan suositella helppoa reseptiä ehdottomasti muillekin!
Reseptin toteutus alkoi visiitillä Helsinkiläisessä Behnford’s-liikkeessä.
Mukaan tarttui siis Nestle Toll Housen Semi-Sweet Morsels-karkkeja, jotka kuuluvat reseptiin.
Reseptikin on napattu paketin takaa. =)
Resepti piti muuntaa meille ja lukijoillemme sopivaksi:
2,4dl ja 1 tl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1,2dl pehmeää voita
1,2dl fariinisokeria
¾dl sokeria
½tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1 iso muna
170g suklaata, eli tässä tapauksessa yksi paketti Nestle Toll House Semi-Sweet Morselseja
1,2dl pähkinöitä
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään pienessä kulhossa.
2. Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeria, sokeria ja vaniljauute(/sokeri) kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita joukkoon.
3. Lisää vähitellen jauhosekoitus taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaat ja pähkinät ja sekoita tasaiseksi.
4. Pyörittele käsin pieniä palloja taikinasta pellille ja paista n. 9-11min, tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
HUOM! Anna keksien jäähtyä pellillä paiston jälkeen n.2 min ja sen jälkeen siirrä keksit jäähtymään ritilälle tms. Näin ne pysyvät mehevinä!
Ja tässä valmiit, herkulliset keksit!
Pakko sanoa, tämä resepti on lähellä täydellisyyttä, keksit ovat pinnalta ihanan rapeita ja sisältä suussa sulavia.
Enjoy!
-Dr.Sugar-