Sitruunainen jäätee
Kesän juhliin on ihana kaikkien muiden herkkujen lisäksi panostaa raikkaisiin juomiin. Kaivoimme arkistosta teille meidän suosikkireseptin sitruunaiseen jääteehen! Teehen voi käyttää melkein mitä tahansa laatua, mutta meidän mielestämme paras lopputulos tulee darjeeling-teellä! Jos haluat sokerittoman jääteen, suosittelemme jättämään sitruunan reseptissä vähemmälle, ettei sokeria tarvitse taittamaan happoa. Ja mikä parasta, tämä jäätee valmistuu nopeasti, joten äkkiä vesi kiehumaan! 🙂
Sitruunainen jäätee ohje;
5 dl kiehuvaa vettä
2 ½ dl sokeria
4 teepussia (darjeeling, jasmiini)
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
kylmää vettä & jäitä
+ sitruunalohkoja, minttua
1. Mittaa sokeri ja sitruunamehu samaan kulhoon.
2. Kiehauta vesi ja liuota teepusseja siinä n. viiden minuutin ajan. Älä hauduta liian kauaa (yli 5min), äläkä purista teepusseista ylimääräisiä vesiä pois ettei teestä tule kitkerää.
3. Kaada teevesi sitruuna-sokeriseoksen joukkoon ja sekoita seosta.
4. Mittaa joukkoon vielä n.1,2 l kylmää vettä ja laita tee jääkaappiin, kunnes se on kylmää.
5. Tarjoile jääpalojen, sitruunalohkojen ja tuoreen mintun kera.
VINKKI! Kokeile tätä teetä myös appelsiinilla tai limellä maustettuna!
Kesäistä viikonalkua kaikille! Toivotaan että säät suosisi! 🙂
-Dr.Sugar-
Jess, kokeiluun menee heti hellepäivänä!
Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan! 🙂