Vanilla Cupcakes
Ravintolapäivän menussamme oli useita cupcakeja ja tässä tulee resepti yhteen niistä;
Taikina;
7,2 dl vehnäjauhoja
4,8 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2,4 dl voita
4 kananmunaa
2,4 dl maitoa
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää voi, ja sekoita vatkaimella kunnes voi on “murumaista”.
2. Sekoita munat, maito ja vaniljasokeri keskenään käsivatkaimella.
3. Lisää voijauho-seokseen 3 osassa. Vatkaa yhteen.
4. Annostele vuokiin, n. 2/3 osaa, ja paista 17-20min.
5. Jäähdytä ja kuorruta!
Kuorrute (kaksinkertaistettuna):
8 valkuaista
400g sokeria
500g voita
4tl vaniljasokeria/uutetta
1. Erottele valkuaiset. Kaada valkuaiset lämmönkestävään kulhoon sokerin kanssa.
2. Lämmitä seosta vesihauteessa n.62 asteeseen, samalla sekoittaen käsivatkaimella, jottei seos kypsy. Lämpötilan saat lämpömittarin avulla, tai sitten hiero pientä määrää seosta sormien välissä nähdäksesi, onko sokeri sulanut.
3. Poista lämmöltä ja vatkaa valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä saattaa kestää n.10 min. Seos jäähtyy tässä samalla.
4. Lisää voita vähän kerrallaan varovasti joukkoon. Jos kuorrute näyttää oudolta, sen pystyy korjaamaan helposti!
Jos se on liian kylmää, laita se takaisin kuumavesihauteeseen muutamaksi sekunniksi ja vaahdota.
Jos se on liian kuumaa, laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ja vaahdota.
5. Lisää vaniljasokeri ja vaahdota tasaiseksi massaksi.
Kuorrutteen ohje on lainattu Call Me Cupcakelta