Pistachio White Chocolate Cookies – Pistaasi-valkosuklaa keksit
Heippa.
Me pääsimme mukaan Indiedaysin ja Olympuksen valokuvauskoulu-kampanjaan ja saimme kampanjan ajaksi lainaan mahtavat Olympus pen mini E-PM2 kamerat.
Teimme valkosuklaa-pistaasi keksejä ja päätimme kuvata ne tällä kertaa Olympuksen 45mm objektiivilla.
Tässä kuvassa olemme hyödyntäneet tekniikkaa, millä taustasta tulee sumea, joten katse kiinnittyy erityisesti tarkkaan kuvakohteeseen. Tämä onnistuu säätämällä aukon suureksi.
(ISO-2500, valotusaika 1/800 sek, aukko f/1.8)
(ISO-640, valotusaika 1/400 sek, aukko f/2.5)
(ISO-640, valotusaika 1/400 sek, aukko f/2.5)
Harvat ruokablogien lukijat miettivät mitä kaikkea bloggaajien arkeen kuuluu. Hyvän kuvan ottaminen ei nimittäin aina ole piece of cake. Ensin leivot tuotteen, asetat taustat, asetat kameraan säädöt sopiviksi, räpsit miljoona kuvaa (joista löydät ne kolme hyvää..) ja lisäät koneelle ja ehkä vielä jatkat prosessia muokkailemalla kuvien kontrasteja, kokoa tai vaikkapa valoisuutta. Ja sitten onkin aika aloittaa blogipostauksen tekeminen.
Siksi olikin mahtava päästä Indiedaysin toimistolle valokuvauskouluun, missä valokuvaaja Matti Sulanto opasti meitä valokuvauksen saloihin. Asioita mitä me halusimme oppia, oli mm. miten saada tarkkoja kuvia ja miten käyttää rekvisiittaa täydentämässä kuvaa. Ilta meni nopeasti, ja opimme todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin mitä olemme ikinä valokuvauksesta oppineet.
(ISO-500, valotusaika 1/400 sek, aukko f/1.8)
(ISO-640, valotusaika 1/400 sek, aukko f/2.2)
Kuvaamisessa voi aina kehittyä ja eri taustoja ja kuvakulmia kokeilemalla voit löytää uusia juttuja kuvistasi. Yksi meidän suurimmista ongelmista on ottaa kuvat aina samalla tavalla ja samoissa kuvakulmissa. Tätä tahdomme kehittää.
Jos tekin tahdotte kehittää valokuvaus taitojanne, Indiedaysin ja Olympuksen kampanjasivuilta löytyy hyödyllisiä vinkkejä kuvaukseen niin aloittelijoille kuin kehittyneemmillekin.
Sivuilta löydät myös olympus-kilpailun missä voit jakaa omia kuvausvinkkejäsi tai äänestää lempikuvaasi, tarkemmat ohjeet kilpailuun tästä.
Palkinnot on mahtavia, ja niitä on jaossa sekä vinkkejään antaneille että äänestäjillekin, joten osallistukaa ihmeessä!
Ja sitten lopuksi vielä reseptin pariin;
Ohje (n. 20kpl);
150g voita/margariinia
1 3/4 dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
n. 4 dl erikoisvehnäjauhoja
100 g valkosuklaata, pilkottuna
100 g pistaaseja, kuorittuna
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Laita sivuun.
2. Mittaa toiseen kulhoon voi tai margariini. Vatkaa se pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan koko aika sekoittaen.
4. Lisää nyt joukkoon jauhot kolmessa osassa edelleen vatkaimella sekoittaen.
5. Kääntele lopuksi suklaa ja pistaasit taikinan sekaan nuolijalla.
6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille, paina alaspäin ja paista n. 8-10 minuuttia. Älä anna ruskistua liikaa! (taikinasta tulee muutama pellillinen)
7. Paiston jälkeen jäähdytä ritilällä.
-Dr.Sugar-
wau. ihana resepti ja kuvat on tosissaan upeita. Tuollaiselle kurssille kun pääsisi.. Se sommittelukin on niin oma taiteenlajinsa, mutta kai sitä vähitellen oppii lukemalla ja kokeilemallakin vaan.
Pistaasit ovat hyviä! Kuulostaa ihanalta reseptiltä, kokeiluun!