Vaniljakakku
Heippa taas!
Nyt palataan asiaan kakun reseptillä.
Halusimme paahteisen ruskean värin rinnalle pastellia ja kaapista sattuikin löytymään sopivia namuja siihen.
Kakusta tuli aika hauskan näköinen!
Kakku itsessään oli hennon vaniljainen ja pehmoinen. Laitoimme tummaa marenkikuorrutetta sekä kakun sisälle että pinnalle!
Ohje;
115
g voita
g voita
5
dl vehnäjauhoja
dl vehnäjauhoja
1
rkl leivijauhetta
rkl leivijauhetta
½
tl suolaa
tl suolaa
3
½ dl sokeria
½ dl sokeria
3
kananmunaa
kananmunaa
2½
dl maitoa
dl maitoa
1
tl vaniljauutetta / 1½ vaniljasokeria
tl vaniljauutetta / 1½ vaniljasokeria
…Jos haluat kakusta appelsiinin/sitruunanmakuisen, lisää
1 hedelmän kuoriraaste
2 rkl mehua
1.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele KAKSI 20 cm halkaisijaltaan
olevaa kakkuvuokaa ja leikkaa niihin pohjan peittävät
leivinpaperiympyrät.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele KAKSI 20 cm halkaisijaltaan
olevaa kakkuvuokaa ja leikkaa niihin pohjan peittävät
leivinpaperiympyrät.
2.
Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola. Mikäli käytät
vaniljauutteen sijasta sokeria, lisää se nyt samalla jauhoihin.
Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola. Mikäli käytät
vaniljauutteen sijasta sokeria, lisää se nyt samalla jauhoihin.
3.
Vatkaa yhteen voi ja sokeri. Vatkaa kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin
yhteen, 2-3 minuutin ajan.
Vatkaa yhteen voi ja sokeri. Vatkaa kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin
yhteen, 2-3 minuutin ajan.
4.
Ala lisätä joukkoon kananmunia, yksi kerrallaan.
Ala lisätä joukkoon kananmunia, yksi kerrallaan.
5.
Kun kaikki kananmunat on lisätty, lisää vähitellen joukkoon
jauhoseos.
Kun kaikki kananmunat on lisätty, lisää vähitellen joukkoon
jauhoseos.
6.
Lisää viimeisenä maito ja vaniljauute (/hedelmänkuoret+mehu), ja vatkaa ne joukkoon. Älä
ylivatkaa taikinaa.
Lisää viimeisenä maito ja vaniljauute (/hedelmänkuoret+mehu), ja vatkaa ne joukkoon. Älä
ylivatkaa taikinaa.
7.
Jaa taikina puoliksi vuokiin. Paista kullanruskeiksi n.30-40 minuutin
ajan uunin tehosta riippuen. (jos sinulla ei ole kahta vuokaa, paista
ensin toinen pohja ja anna taikinan odottaa huoneenlämmössä
varjossa omaa vuoroaan).
Jaa taikina puoliksi vuokiin. Paista kullanruskeiksi n.30-40 minuutin
ajan uunin tehosta riippuen. (jos sinulla ei ole kahta vuokaa, paista
ensin toinen pohja ja anna taikinan odottaa huoneenlämmössä
varjossa omaa vuoroaan).
8.
Jäähdytä 10-15 minuuttia ja kumoa vuoasta.
Jäähdytä 10-15 minuuttia ja kumoa vuoasta.
9. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
Ihania valmistujaisia ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille! 🙂
-Dr.Sugar-
Ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen !!! Mistä tuollaisia koristeita löytyy ?
Heippa! Kiitos kovasti! Koristeet on Karkkikauppa Sweetheartista helsingistä! :–)