Snickerdoodle Cupcakes – Kaneliset vuokaleivokset
Heippa!
Snickerdoodle keksit on amerikkalaisten suosimia pehmeitä kanelisia keksejä, ja olemmekin aikaisemmin tehneet niitä, ohje täällä.
Kokeilimme tällä kertaa kanelia vuokaleivoksissa! Nami! Sopii! Ja erityisesti syksyyn ja talveen. Miksi syksyisin alkaakin tekemään mieli kanelia ja muita mausteita? Kumma juttu.
Leivokset ohje;
3 1/4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl suolaa
2tl vaniljasokeria
100g voita
2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa (3 mikäli kananmunat on pieniä)
1½ dl maitoa
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla.
2. Mittaa kulhoon kuivat aineet; jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli & vaniljasokeri.
3. Vatkaa toisessa kulhossa voita puolen minuutin ajan kunnes se pehmenee. Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallan.
4. Lisää jauhot joukkoon kolmessa osassa. Lisää viimeisenä maito. Vatkaa vain niin kauan kunnes maito on sekoittunut joukkoon, älä enempää.
5. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa n. 20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute ohje;
120 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl maitoa
½ tl kanelia
1. Vatkaa huoneenlämpöistä voita puolen minuutin ajan. Lisää vähitellen joukkoon tomusokeri. Kun se on sekoittunut joukkoon, lisää muut aineet ja sekoita nopeimmalla säädöllä muutaman minuutin ajan kunnes kuorrute on kuohkeaa.
Kuorruta jäähtyneet muffinit ja ripottele valmiin muffinin pintaan vähän kanelia.
Pretty! 🙂
-Dr.Sugar-
Ompa kauniit kuvat. Nämä on hyviä, olen tehnyt Roy Fareksen reseptillä näitä, mutta pitääpä kokeilla tällä teidänkin ohjeella ��
Kauniit pursotukset, ihan ruusuilta näyttävät!
Kiitos kummallekin kommenteista! 🙂