Spicy Chai Caramels – Mausteiset Chai Karamellit
Huomenta!
Pääsimme mukaan Blogiringin ja Suomen Sokerin joulukampanjaan ja saimme kokeiltavaksi Dansukkerin glukoosisiirappia, mitä meillä itse asiassa kaapista löytyikin jo ennestään. Päädyimme tekemään joulumakeisia ja halusimme valmistaa suussa sulavia karamelleja. Emme kuitenkaan halunneet tehdä ihan tavallisia suolaisia karamelleja, vaan annoimme niille mausteisen twistin chailla! Nämä sopivatkin loistavasti vaikkapa joululahjaksi, tai mikä ettei ihan omaankin joulupöytään konvehtien seuraksi! Muita jouluisia herkkureseptejä löydät täältä.
Ohje 20kpl;
115 g voita
1 1/4 dl kuohukermaa
3 rkl chai siirappia/(vettä mikäli teet tavallisia)
60 ml Dansukker Glukoosisiirappia
2 1/3 dl sokeria
+ pari kanelitankoa, anista ja neilikkaa
1. Voitele 15x25cm leipävuoka öljyllä ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperi mikä tulee ylös reunoja pitkin. Voitele myös leivinpaperi.
2. Kuutioi voi ja sekoita kerman kanssa kulhoon. Sulata miedolla lämmöllä mikrossa.
3. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan chai-siirappi(/vesi), glukoosi ja sokeri. !Varo! ettei sokeria mene kattilan reunoille tai karamelliseos kiteytyy. Lisää joukkoon myös mausteet (kaneli,anis,neilikka)
4. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos kiehahtaa, sulje kannella noin yhdeksi minuutiksi, jottei kiteitä muodostu kuumentaessa. Ota kansi pois ja aseta lämpömittari kattilaan. Kuumenna kunnes seos saavuttaa 160 asteen lämpötilan.
5. Nappaa haarukan avulla mausteet pois seoksen joukosta. Lisää varoen ja vähän kerrallaan kattilaan voi-kermaseos samalla varovasti sekoittaen. Seos alkaa kuplia voimakkaasti. Jatka kuumentamista kunnes seos saavuttaa 115 asteinen, mikäli haluat karamelleista vähän kiinteämpiä, anna lämpötilan kohota 118 asteeseen.
6. Kaada seos valmisteltuun vuokaan ja anna jäähtyä noin puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen voit koristella karamellit suolalla tai vaikkapa piparminttukarkkirouheella. Anna koristelun jälkeen karamellien jähmettyä vielä noin 4 tunnin ajan huoneenlämmössä (tai yön yli). Ota jähmettynyt karamelliseos pois vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin. Tarjoa sellaisenaan tai kääri leivinpaperista leikattuihin paloihin.
Karkit säilyy noin viikon ajan huoneenlämmössä tai viileässä, ilmatiiviissä purkissa.
Sitten itse arvontaan;
kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan yksi Suomen sokerin tuotepaketti, minkä avulla tekin voitte tehdä omat jouluiset herkkunne! Muistakaa jättää sähköpostinne niin saamme teidät kiinni mahdollisen voiton sattuessa kohdalle! Onnea arvontaan!
HUOMIO! Iltalehden puolelta tulevat TÄSTÄ blogin puolelle arvontaan. (emme pysty muuten tavoittamaan teitä)
(ARVONTA ON PÄÄTTYNYT)
Yhteistyössä Suomen Sokeri
-Dr.Sugar-
Hyvän näköisiä karamellejä, täytyykin itsekkin kokeilla (:
milsu@hotmail.fi
Ihana idea!!! Pitää varmaan pistää herkkupaja pystyyn ja tehdä itse joululahjoja =)
pullantuoksuinenkoti(at)yahoo.fi