Kirsikka-valkosuklaapiirakka
Heippa vaan!
Tiedättekö mitkä on kauniita? Kirsikat. En tiedä mistä saimme idean tehdä valkosuklaaganachella ja kirsikoilla täytettyä piirasta…mutta se kannatti.
Tosin kuvia ottaessa ilmeni hauska jouluviba. Uskoisin että muutamalle muullekin Olympus-kameroiden käyttäjille on tuttua että punaiset on aina tosi PUNAISIA 😀 joten tummanpunaiset kirsikat saivat ihan uusia sävyjä. No, joulu tai ei, tämä piiras rokkaa. Rokkaa sen verran paljon, että yksi pala riittää. Valkosuklaa on nimittäin makiaa!
Ohje;
175-200 g lemppari keksejäsi
50 g suolatonta voita
1. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sula voi.
2. Painele keksimuruseos vuokaan ja laita vuoka kylmään.
350g valkosuklaata, pilkottuna
2 dl kuohukermaa
pieni nokare voita
+ kirsikoita (/kirsikkahilloa)
1. Lämmitä kermaa liedellä kunnes se alkaa kiehumaan.
2. Kaada kuuma kerma pilkotun valkosuklaan päälle ja kääntele seosta hellästi. Lisää joukkoon vielä voi. Ja kääntele kunnes seos on tasainen.
3. Ota pohja kylmästä ja levitä pohjalle kirsikkahilloa tai siivuttuja kirsikanpalasia.
4. Kaada valkosuklaaseos vuokaan ja laita jääkaappiin kunnes seos jähmettyy. Tähän voi mennä muutama tunti.