Nutella cookies
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl nutella
1 dl voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl ruskeaa sokeria
(1½ dl suklaata paloina)
( 1½ dl pähkinärouhetta)
1. Sekoita kulhossa yhteen kuivat aineet (ei sokerit).
2. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon nutella ja sekoita hyvin.
4. Lisää kananmuna ja vatkaa kunnes se on sekoittunut kunnolla joukkoon.
5. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita vain kunnes ne ovat sekoittuneet joukkoon, ei enempää.
(6. Kääntele nuolijalla joukkoon pähkinät ja suklaa.)
7. Pyöritä taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Paina niitä sormella ihan vähän lättänämmäksi. Laita ne pellille tai lautaselle. Kelmuta lautanen ja laita pallot jääkaappiin. Anna niiden olla kylmässä kolme tuntia. Tämä estää ettei keksit leviä uunissa ja että ne saavat täydellisen mehevän koostumuksen.
8. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kun uuni on valmis, siirrä pallot ripeästi jääkaapista uunipellille ja paista n. 10-13 minuutin ajan. HUOM! Keksit leviävät pellillä jonkin verran, joten jätä hyvät välit.
9. Siirrä paistetut keksit pelliltä pois, jotteivat ne kuivu.
Ihanan näköisiä keksejä.. ei ole nutellan voittanutta… 😉
Minkä kokoisia kekseistä tuli, kun pingispallon kokoisia pyörylöitä oot tehnyt? Mä haluisin tehdä ihan pikkuisia (ehkä 5 senttiä halkaisija), joten mietin kuinka pieniä pyörylöitä ite tekisin. Elsi
Nämä keksit on noin 8-10cm kokoisia, joten mikäli tahtoo pienempiä, kannattaa pallojen kokoa pienentää jonkin verran. Varovasti sitten paistoajan kanssa, pienet keksit palaa helpommin! 🙂
Noni, mahtavaa. Testiin menee ja muistan tarkkailla paistoaikaa. Kiitos vinkistä, luulen että tulee tarpeeseen. 😉 Ee