Marjaisat kuppikakut
5 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
225 g voita, pehmeänä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa, huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa, lämmitettynä
+ ½ dl vehnäjauho
+ 1½ dl pakastevadelmia
+ 1½ dl pakastemustikoita
100 g valkosuklaata, rouheina/nappeina
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon, sokereita & ½ dl vehnäjauhoja lukuunottamatta.
2. Vatkaa käsivatkaimella pehmeää voita hetki ja sitten lisää joukkoon sokerit. Vatkaa kunnolla sekaisin.
3. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen aina toisen sekoittuessa joukkoon.
4. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, jätä viimeiseksi lisäykseksi jauhoa.
5. Mittaa jauhokuppiin marjat, suklaa ja ½ dl jauhoja. Kääntele kunnes ne ovat jauhojen peitossa.
6. Nostele marjat taikinaan hellästi ja nopeasti, jottei taikina värjäänny.
7. Lusikoi tai pursota muffinivuokiin (n.2/3) ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä.
3½ dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
250g mascarpone-tuorejuustoa
1. Notkista mascarpone ja sokerit kulhossa.
2. Vaahdota toisessa kulhossa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
3. Kääntele kerma nuolijalla hellästi tuorejuustoseoksen joukkoon.
4. Lusikoi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota.
VINKKI! Kuorrutteesta riittää n. 24 kuppikakkuun jos pursotat matalat pursotukset, esim. rosette. Mutta jos tahdot korkeat pursotukset, tee kuorrute 1.5 kertaisena.
(myös marjamehu käy)
Siirappi säilyy tiiviissä purkissa, viileään sijoitettuna n. 3-6 päivää.
VINKKI! Mitä kauemmin keität siirappia kasaan, sen vähemmän tarvitset siihen sokeria.
Oikein metsämarjaiset ja herkulliset kuppikakut tuli tällä kertaa! Nämähän sopivat myös juhannukseksi! Lisää kuppikakkuja instagramista hashtagilla #cupcakeswithreko missä bloggaajat haastettiin leipomaan kuppikakkuja siideriä käyttäen!
-Dr.Sugar-
Ihanan raikkaat ja kesäiset kuvat 🙂 Hyvä idea tuo siirappi. Täytyy ehkä kokeilla itsekin. Plussaa syötävistä kukista, ne on <3
Kiitos Anni 🙂 kannattaa kokeilla siirappia, esimerkiksi mustaherukkamehusta saisi varmaan herkullisen version! 🙂