Cookie dough-jäätelö

Moimoi.
Vaikka keittiöremppa veikin uunit ja hellat, jotain kylmää sai tehtyä pakkaseen. Ihana helppo jäätelö ja herkullisia keksipalleroita seassa, täydellistä! Ben&Jerry’sin cookie dough jäätelö on klassikko jenkeissä ja tämä onkin sen inspiroima!
Tämän jäätelön voi tehdä yksinkertaisesti vain vaniljana keksipalloilla tai vanilja-suklaaversiona. Alla ohje kumpaankin tyyliin! Keksipallerot kannattaa valmistaa ennen itse jäätelöä, jotta ne ehtivät jähmettyä hetken!
Cookie dough pallerot;

1,2 dl voita (n.60g), huoneenlämpöisenä
½ dl hienoa sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
ripaus suolaa
½ tl vaniljasokeria
2 dl jauhoja
2 rkl maitoa
100 g suklaahippuja (mahdollisimman pieniä)
1. Sekoita yhteen pehmeä voi, sokerit ja suola. Vatkaa kaikki sekaisin huolellisesti sähkövatkaimella.
2. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita edelleen sähkövatkaimella, tässä vaiheessa seoksesta saattaa tulla murumainen.
3. Lisää joukkoon maito ja sekoita massaksi.
4. Lisää vielä suklaahiput ja pyörittele palloiksi. Meidän pallomme oli n. marmorikuulan kokoisia.
5. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
Jäätelömassa;


Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, voit laittaa kondensoitua maitoa vähemmän (kuitenkin vähintään puolet purkista)
6 dl vispikermaa
1 purkki kondensoitua maitoa (ei valmis kinuski)
½ tl vaniljasokeria/uutetta
(100g tummaa suklaata)
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kondensoitu maito & vanilja kuohkean vaahdon joukkoon.
(2. Ota 1/3 jäätelömassasta toiseen kulhoon. Sulata 100g tummaa suklaata ja vatkaa se 1/3 massan joukkoon.)
Jäätelön kasaus;

Jos teet jäätelön vain vaniljaisena, voit sekoittaa jäätelömassan ja keksipallot yhteen, mutta suklaisessa versiossa kerrostaminen toimii.

1. Ota n. litran vetoinen (ja pakastuksen kestävä) purkki tai leipävuoka, heitä pohjalle keksipalloja jonkin verran. Niitä voi jakaa joka kerrokseen.
2. Kaada vaniljamassaa keksien päälle n. 1/3 verran. Lisää taas keksipalloja.
3. Lisää nyt suklaamassa ja taas keksipalloja.
4. Lisää vielä viimeinen kerros vaniljaista jäätelömassaa ja koristeeksi loput keksipallot.
5. Kelmuta tai laita purkkiin kansi. Pakasta n. 6-8 tuntia tai yön yli.
6. Nauti!
Nam. Virallisesti jäätelökauden aloitus! Tästä edellisiä herkkujamme.
-Dr.Sugar-
Kommentit (4)
  1. Jjjaha, tämä taitaakin päätyä seuraavaks tekolistalle :>

    1. Dr.Sugar/Jonna
      29.5.2016, 13:58

      ehdottomasti suosittelemme! 🙂

  2. Tuon taikinan voisi varmasti myös paistaa uunissa kekseiksi? 🙂

    1. Ei ole tullut testattua! Kerro ihmeessä jos kokeilet ja onnistut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *