Vadelma-raparperipiirakka
Joskus tekee mieli leipoa jotain helppoa ja varsinkin näin kesäisin on ihana hyödyntää marjoja tai hedelmiä. Eli jos pakkasesta löytyy vadelmaa ja raparperia, saat itsellesi herkullisen kirpsakan piiraan, nopeasti.
Pohja;
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150g suolatonta voita
1½ dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
1½ tl aitoa vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
200g vadelmia
200g raparperia, pilkottuna
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia ja sokeria, kunnes niistä tulee kuohkea vaahto.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sulata rasva mikrossa tai liedellä ja lämmitä samalla maito.
4. Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Lisää niiden jälkeen sihdatut kuivat aineet massaan hellästi.
5. Levitä massa uunipellille tasaisesti. Säästä kulho.
6. Ripottele vadelmat ja raparperit taikinan pinnalle. Valmista muruseos.
Muruseos;
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
75g voita tai margariinia
1. Voit tehdä muruseoksen piiraan kulhoon.
2. Sekoita kaikki ainekset yhteen vatkaimilla tai nuolijalla. Sekoita kunnes seos on murumaista.
3. Levitä marjojen päälle. Paista kullanruskeaksi, eli n. 15-20min uunista riippuen.
Erittäin helppoa ja erittäin herkullista. Tällä samalla reseptillä onnistuu muuten mustikkamurupiiras tai vaikkapa omena. Murupinta on myös täysin vaihtoehtoinen, joten kevyempään, pehmeämpään piiraaseen, sen voi jättää pois! 🙂
-Dr.Sugar-
Pakko kirjata resepti ylös ja nyt kesän aikana kokeilla 🙂 kuulostaa erittäin hyvältä tämä!
Suosittelen! Oli ihan laittoman hyvää 😉
Miksi suolaton voi ? Eikö normaalisuolaista voi käyttää ?
Tottakai voi! Itse olemme tottuneet käyttämään suolatonta! 🙂