Appelsiini-mustaherukkakakku

Mustaherukkaa ja appelsiinia ei ehkä tulisi ensimmäisenä mieleen yhdistää, mutta se toimii ja on ihanan raikasta! 

Saimme Annin verkkokaupasta kokeiltavaksi herkullista makutomusokeria. Tähän ihanaan tomusokeriin ei ole muuten lisätty keinotekoisia väriaineita ja makukin on peräisin aidosta marjasta, ja sen kyllä huomasi. Jo pelkän pussin avatessa tuoksahtaa ihana mustaherukan aromi. Näitä tomusokereita löytyy muutama muukin maku, esimerkiksi vadelma on pakko testata!

Tämä kakku ja sen osat on mitoitettu 15cm korkeaan kakkuvuokaan ja itse kakkupohjan ohje löytyy täältä.
Mustaherukkamousse;

1 dl vispikermaa
125 g mascarponea
3 rkl sokeria (/makutomusokeria)
1 dl mustaherukkasosetta
2 liivatetta
½ rkl appelsiinimehua

1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita sose ja tuorejuusto keskenään .
3. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Appelsiinimousse;

1 dl vispikermaa
125 g mascarponea
3 rkl sokeria
1 appelsiinin kuoriraaste (/oman maun mukaan)
2 liivatetta
½ dl appelsiinimehua (½ rkl liivatteisiin)
1. Toista samat vaiheet kuin mustaherukkamoussen teossa. (mustaherukkasoseen tilalla appelsiinimehu)
Mustaherukkakreemi;


250 g suolatonta voita, pehmeänä
3 dl mustaherukka makutomusokeria
3 dl tomusokeria
½ dl maitoa


1. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää puolet tomusokeria ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon. Lisää loput ja toista vatkaus.
3. Sen jälkeen lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Lisää maito.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää tomusokeria. Tai jos seos on liian kuiva, laita lisää maitoa.



Ganache:


65 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
1 rkl glukoosi-tai vaaleaa siirappia
nokare voita

1. Pilko suklaa kulhoon.
2. Lämmitä kuohukerma ja glukoosi mikrossa tai liedellä. Kaada kuuma kerma suklaan päälle.

3. Anna olla muutama minuutti ja kääntele sitten sekaisin (älä vatkaa!)
4. Anna jäähtyä vielä parin minuutin ajan ja kaada kakun pinnalle.

Kakun kasaus (kostutuksena appelsiinimehu);

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä valmistit pohjan kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja täytä mustaherukkamoussella. Lisää seuraava pohja, kostuta ja lisää appelsiinimousse, lisää viimeinen pohja..
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta. Kaada lopuksi ganache valmiin kakun pinnalle.



Niin herkullista vaikka itse sanommekin! Raikkaita kakkuja kaipaa aina överimakeiden rinnalle!

-Dr.Sugar-
Kommentit (2)
  1. Katri Ryynänen
    16.9.2016, 14:50

    Tää on niin ihana kakku ja herkullisen näköinen 😀

    1. Dr.Sugar/Jonna
      16.9.2016, 17:29

      Kiitos Katri, nyt onnistui kyllä hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *