Blogit
Viikonlopputarhuri

Puu nurin – Osallistu kilpailuun ja ehdota tilalle uutta!

Palasin viime yönä kotiin kahden viikon lomamatkaltani Ranskasta ja Italiasta. Kirjoittelen huomenna lisää matkakuulumisia muutamista vierailemistani puutarhoista. Loppuviikosta pääsen päivittämään pitkästä aikaa myös oman mökkipuutarhani kuulumisia. Olen ollut kohta kolme viikkoa mökiltä pois, ja siellä on varmasti tapahtunut tässä ajassa jos jonkinmoista kehitystä ja takapakkia!

Mutta kaikkea tätä ennen kerron surullisen tarinan ja käynnistän kilpailun, jossa on palkintona lukemista oman makusi mukaan!

Mökkipuutarhassa sattui nimittäin erittäin ikävä onnettomuus viikko ennen juhannusta, kun hurjana riehunut tuuli oli yön aikana riuhtonut nurin saunamökin kalliolla kasvavan ikivanhan ja komean pihlajan.

Arvaa harmittiko?

Aamulla vanhuksesta oli jäljellä vain surkea torso, joka sekin pitää nyt kaataa. Puu on laho, emmekä halua loppujen jyhkeiden runkojen kaatuvan esimerkiksi ison suviruusupensaan päälle. Eikä noin 1/4 ennen niin pyöreästä pihlajasta näytä nätiltä.

Iso puun poisto jättää mökkimaisemaan melkoisen raon. Siksi haluan istuttaa mahdollisimman pian puuvanhuksen tilalle jonkin kauniin, pyöreämuotoisen pikkupuun taimen.

Puu nurin
Myrsky riehui mökkipuutarhassa ja kaatoi ikivanhan pihlajan.
Silminnäkijät
Vikke ja Hupi ihmettelivät yön aikana tullutta tuhoa. Puun kaatuminen ei tainnut haitata niitä kovinkaan paljon, sillä ne saivat risusavotasta komeita keppejä.

Tässä kohtaa kaipaisin apua, sillä en tunne söpöjä pikkupuita kovin hyvin. Polkaisen siis pystyyn kilpailun: Ehdota, minkä pikkupuun (max noin 5 metriä korkeaksi kasvava ja mieluiten pyöreämuotoinen) istuttaisin pihlajan tilalle. Kaikkien vastanneiden kesken arvon AdLibris-nettikirjakaupan 50 euron lahjakortin. Kilpailuaikaa on 10. elokuuta saakka.

Odotan innolla ehdotuksianne!

Kommentit (16)

 1. Henna28

  Japaninmagnolia menestyy aika hyvin Suomessakin, tädillä on sellainen Jyväskylässä. Nyt täysikasvuinen ja vajaa 6 metriä korkea.

  • heidihaa

   Oi, magnolia olisikin ihana! Kiitos vinkistä!

 2. Carita Maisila

  Voi mikä harmitus!
  Magnolia oli minullakin mielessä, mutta yksi uusi vaihtoehto jo ehdotettujen lisäksi voisi olla lumipalloheisi. Onkohan paikka sille muuten sopivaa? Joku aiemmin mainitsi marjatuomipihlajan, meidän pikatien varressa kasvaa pienehköjä isotuomipihlajia ja ovat kyllä kukinta-aikaan tosi kauniita!

  • Carita Maisila

   Siis pikatien 😀

 3. Carita Maisila

  Pihatien. Anteeksi että poimitaan. Näköjään iPad ei vain millään suostu uskomaan, että voi olla muutakin kuin pikatie.. Heh.

 4. Päivi Ilola

  Omenapuu tai Terijoen salava

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *