Viikonlopputarhuri
Viikonlopputarhuri

Pelargonit talvehtivat ikkunalla

Minttusuklaapelakuu
Minttusuklaapelargonin lehdistä leviää työhuoneeseen ihanaa aromia.

Talvetan pelargoneja ikkunalla ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin olen kiikuttanut pelakuuni mökiltä vanhempieni autotallin ikkunoille. Pelargonit ovat yleensä viihtyneet siellä ihan mukavasti, mutta viime talvi oli todella vaikea. En tiedä, mitä silloin tapahtui, mutta ainakin noin kolmasosa pelargoneistani kupsahti. Talvihoitajana toimiva isäni kyllä vakuutti, että oli kastellut kukkia ihan samalla tavalla kuin ennenkin.

Halusin kokeilla hoitaa talvettamisen kerrankin itse, joten viime syksynä toin kaikki kasvit kotiin ja ripottelin ruukut valoisimmille ikkunoille keittiöön ja työhuoneeseeni.

Toistaiseksi tappioita ei ole tullut vielä yhtäkään, tosin yksi pelargoneista näyttää huolestuttavan huonokuntoiselta. Valtaosa sen varresta on kuivunut käppyräksi, mutta toisaalta se on tehnyt uuden, heleänvihreän lehden. Ehkä sekin siitä vielä piristyy, sillä valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Alkaisiko kriittisimmät hetket talvesta olla jo takana päin?

Pelakuut näyttävät nyt melkoisilta roiskoilta, kun ne ovat venyneet kohti valoa. Yritän muistaa käännellä ruukkuja niin, ettei kasveista tule aivan toispuoleisia. Kastelen pelakuita kevyesti kerran viikossa ja napsin pois kuivat lehdet. Helmikuussa pelargoneista voi jo alkaa leikata pistokkaita. Siitä se taas alkaa, uusi pelargonikausi!

Pelargonit
Pelargonit kurottuvat kohti valoa.
Kommentoi »

Vastaa