Viikonlopputarhuri
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 22. luukku: Joulukukkia kierrätysruukuissa

joulukukkia säilyketölkeissä
Säilyketölkkeihin istutetuista kultasypressistä, jouluruususta ja hyasintistä syntyi rento ja pirteä joulukukka-asetelma.

Kävikö sinulle niin, että tuli joulufiiliksissä ostettua sekalainen setti joulukukkia, ja vasta kotona huomasit, että niille ei olekaan yhtään sopivaa ruukkua? Niin minullekin!

Tänään joulukalenterin luukussa on siksi helppo ja halpa tai oikeastaan ihan ilmainen vinkki kierrätysruukuiksi – pujota joulukukat vaihteeksi säilyketölkkeihin ja kokoa niistä rento asetelma esimerkiksi tarjottimen tai muun kosteutta kestävän alustan päälle.

Minä kaivelin metallinkeräykseen menossa olevaa roskistani ja löysin sieltä yhden tomaattimurskapurkin, kurkkupurkin ja persikkapurkin. Ne näyttivät kuitenkin yhdessä vähän turhan levottomilta, joten maalasin kaksi isointa purkkia nopsaan kalkkimaalilla. Se jättää maalauspinnan maanläheisen mataksi. Käytin Annie Sloanin sävyä Duck Egg Blue. Aikaa koko hommaan meni vain vartti!

Joulun jälkeen tölkit voi kiikuttaa metallinkeräykseen. Kuihtuneita joulukukkia varten on komposti. Näin joulun roskamäärä vähentyy edes vähän!

joulukukkia tarjottimella
Säilyketölkit pitävät hyvin kosteutta, mutta varmuuden vuoksi joulukukkien alle kannattaa laittaa vettä kestävä alusta.