Blogit
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 9. luukku

joulukirja

Parhaat joulukirjat saavat lukijansa joulufiiliksiin vaikka keskellä kesää. Niiden sivut tihkuvat aitoa tunnelmaa sekä sisältävät myös veden kielelle tuovia reseptejä juhlaherkkujen valmistamiseen ja vinkkejä kodin koristeluihin.

Minun kirjahyllyyni on kertynyt jokunen joulukirja, joista yksi mielenkiintoisimpia on äiti-tytärpari Anna ja Fanny Bergenströmin Vinterns goda ting (2007). Oikeastaan ruotsalaisteos on nimensä mukaisesti talvikirja, mutta valtaosa sen sisällöstä keskittyy talven suurimpaan juhlaan jouluun. Kirja näyttää olevan saatavilla esimerkiksi Adlibris-verkkokirjakaupassa.

Bergenströmien kirjan kuvat ovat nostalgisia ja herkullisia, ruokareseptit mielenkiintoisia mutta mutkattomia paahdetuista kastanjoista – kastanjoille on omistettu kokonainen luku! – marsipaani- ja kolamakeisiin, talvijuomiin ja moderneihin sekä perinteisiin jouluruokiin ja ruokalahjoihin.

Ruokien ja juomien lisäksi tämä ihana kirja kertoo kattavasti esimerkiksi joulun kukista unohtamatta vanhanajan jääkieloja tai  joulubegoniaakaan. Koti puetaan kirjan ohjeilla jouluisaksi myös esimerkiksi mausteisilta tuoksuvilla potpourreilla, sokerilla tai neilikoilla silattuilla hedelmillä, kransseilla ja muilla itse tehdyillä koristeilla. Kirjasta löytyy kivoja vinkkejä jopa lahjapakettien kaunistamiseksi.

Nyt taidankin sytyttää tulen takkaan ja vetäytyä hetkeksi keinutuoliin kirjan maailmaan.

Olisipa hauska kuulla, mikä joulukirja sinulle on rakkain!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *