Blogit
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 7. luukku

hillopurkit-1

Minulla on hyasintteihin jonkinlainen viha-rakkaussuhde. Hyasinttien kukat ovat minusta todella suloiset ja niissä on upea tuoksu. Toisaalta hyasinttiparfyymi tuntuu nenääni niin vahvana, että alan niiskuttaa heti, kun tuon kukan sisälle. Pidempi oleskelu hyasinttien tuoksussa saa aikaan päänsäryn ja huonon olon.

Tyydyn siis nauttimaan hyasinteista vain kylmällä kuistillamme. Viileässä ilmassa kukkien tuoksu kesyyntyy mukavan miellyttäväksi, ja lisäksi pakkasen jähmettämät kukat kestävät kauniina paljon pidempään kuin sisätiloissa.

Istutin tänään kuistin koristeeksi kaksi perinteisen vaaleanpunaista hyasinttia. Irrotin ne muovipurkeistaan ja istutin sipulit multapaakkuineen lasitölkkeihin.

Lasitölkeistä saa muuten todella helposti lisämaljakkoja ja -kukkapurkkeja, joita näin juhla-aikaan tuntuu tarvittavan enemmän kuin tavallisesti. Purnukoita voi muokata mieleisekseen vaikkapa maaleilla, teipeillä tai tapetinsuikaleilla. Näiden minun tölkkieni päälle on liimattu paloja vanhasta, jo repaleiseksi kuluneesta pitsiliinasta.  Ne ovat kauniita myös ledvaloilla valaistuina.

Mukavaa keskiviikon jatkoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *