Viikonlopputarhuri
Viikonlopputarhuri

Viikonlopputarhurin joulukalenterin 7. luukku: Muista eläinystäviä!

Eilen illalla katsoin sääennustetta ja huomasin, että tänään ainakin tänne Riihimäelle on tulossa tämän talven kylmin päivä. Kirjoitin saman tein itselleni lapun: Muista linnut!

Tein elokuussa työmatkan Tanskaan, jossa vierailin muun muassa ihanassa keraamikon puutarhassa. Ostin hänen työhuoneeltaan kaksi kartiomaista lintujen ruokintatelinettä. Toisen pinnassa on lehtikuvio ja se hohtaa lysterin vihreänä. Toinen kartio on mattaraitainen vihreä. Molemmat esineet ovat minusta niin somia, että ne ovat tähän asti koristaneet kotiani olohuoneen senkin päällä.

muista pikkulintuja pakkasella
Pujotin pikkulintujen ruokintatelineisiin puolikkaat omenat. Pihapuussa on lisäksi lintuja varten talipötkö.

Tänään luovutin ruokintatelineet pikkulintujen käyttöön. Pujotin niiden kartioiden alapuolella oleviin koukkuihin puolikkaat omenat. Hedelmien lisäksi ripustin pihapuuhun myös kaupasta ostamani talitangon. Nyt täytyy vielä muistaa tarkkailla, ettei linnuilta lopu syötävä!  Olisi hauska valmistaa itse siivekkäiden herkuksi vaikka kuivakakun muotoinen tali-siemenkranssi.

Olen yrittänyt viime aikoina muistaa tavallista enemmän myös koiriani. Uudelle paikkakunnalle muuton ja muiden elämän myllerrysten vuoksi tuntuu, että ne ovat olleet syksyn vähän hämillään ja tarvitsevat erityistä huomiota. Olemme lenkkeilleet ahkerasti ja tutustuneet uuden kotimme ympäristöön. Sieltä onkin löytynyt monia mukavia reittejä, joilla on havunneulaisia metsäpolkuja, sorsalampi, hevoshaka ja hiekkateitä, jotka kuluttavat koirien tassuja asvalttia vähemmän.

muista leikittää koiria
”Heitä vielä uudestaan!”
muista joululahja koirille
Monesti Hupi ja Vikke tuovat lelun takaisin yhdessä, sillä kumpikaan ei anna periksi otteestaan.

Suosikkireittimme kulkee koirien koulutuskentälle, jossa ei päivälenkkien aikaan yleensä ole ketään muita. Silloin kaivan pallon tai frisbeen esiin ja leikitän koiria hetken aikaa. On huvittavaa katsoa, kuinka kumpikin niistä yrittää yhtä innokkaasti saada heittämäni lelun kiinni ensimmäisenä. Sitten seuraa takaa-ajoleikki, jossa toinen yrittää siepata lelun itselleen ja toinen jallittaa siepparia lelu suussaan minkä ehtii. Lopuksi ne tuovat lelun takaisin minulle.

Harmi vain, että suosikkilelu frisbee ei oikein mahdu takkini taskuun. Kirjoitinkin jo joululahjalistaani: Muista etsiä koirille uusi, kätevästi mukana kulkeva heittolelu! Onko sinulla hyvää vinkkiä sellaisesta?

Huomiseen!

Kommentoi »

Vastaa