Viikonlopputarhuri
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 20. luukku

sintit
Asettelin matalalle metallivadille sammalen joukkoon sini- ja valkokukkaisen hyasintin sipuleita, joista poistin ensin enimmät mullat ja pisimmät juuret. Lopuksi kieputin sinttien ympärille koristenauhaa.

Joulusta näyttää sääennusteiden mukaan tulevan ainakin täällä meillä päin leuto – ja musta. Luultavasti tulevien päivien plusasteet ja vesisateet sulattavat loputkin vähät lumet maasta. Mälsää!

Muutama positiivinenkin puoli tässä köppäisessä joulusäässä kuitenkin on:

  1. Luultavasti on niin liukasta, että pääsen testaamaan uusia nastakenkiäni tositoimissa. Olen monta vuotta vältellyt nastakenkien ostoa, koska pidin niitä jotenkin noloina ja mummomaisina, mutta lopulta annoin periksi järjen äänelle. Kuinka paljon mukavampaa onkaan käydä koirien kanssa lenkillä, kun ei tarvitse pelätä hojeltumista ja köpötellä hitaasti!
  2. Monet joulun kukat säilyvät pitkään kauniina ja tuoreina kylmällä kuistillamme, kun lämpötila pysyttelee koko ajan plussan puolella. Pakkasjouluina kasvit jäätyvät kuistilla, mikä ei sinänsä haittaa, mutta suojasään koittaessa ne sulaessaan lötsähtävät rumiksi.  Teinkin tänään kuistin pöydälle yksinkertaisen asetelman nuppuisista hyasinteista ja sammalesta. Ei haittaa, vaikka söpöt nuput eivät ehdikään avautua jouluksi!
Kommentoi »

Vastaa