Blogit
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 11. luukku

img_2567

Terveisiä Tallinnasta! Vietin siellä eilen miehen kanssa mukavan päivän kierrellen Raatihuoneen edustalle levittäytyneen joulutorin kojuilla ja vanhankaupungin kauniilla kaduilla.

Sää oli juuri sopiva pitkälle kaupunkikävelylle. Pikkupakkasen myötä ilma oli kauniin kirkas. Kun tuli vilu, ostimme kojusta hehkuviiniä lämmikkeeksi. Jos vielä jotain olisin saanut toivoa, olisi välillä voinut sataa vähän kevyttä pakkaslunta, sillä maa oli aivan musta.

img_2516

Joulutorin kojuissa oli kaupan perinteisiä lapasia, villapipoja ja muita neuleita, käsitöitä, juustoja, makkaroita, makeisia ja leivonnaisia, mutta minua kiinnostivat eniten kranssit ja joulukoristeet. Niitä oli myynnissä yllättävän vähän.

Yhden kauniin käpykranssin kuitenkin löysin kotiinviemisiksi. Se on virolais-norjalaisen sisustusbrändi Shishin valikoimasta, johon kuuluu monia muitakin kivalla tavalla luonnonläheisiä koristeita.

Iltapäivän mittaan joulutori alkoi täyttyä ihmisistä tungokseksi asti. Silloin tuntui mukavalta käydä pyörähtämässä myös vanhankaupungin hiljaisemmilla kaduilla. Niidenkin varsilta löytyy kiinnostavia käsityökauppoja ja viihtyisiä kahviloita.

img_2542
Vanhastakaupungista löytyy myös rauhallista tunnelmaa.

Laivasatamaan kuljimme tutun kukkakojurintaman ohitse. En tälläkään kertaa voinut olla pysähtymättä ihailemaan näiden pikkuruisten puotien upeita, pitkävartisia ja muhkeakukkaisia leikkoruusuja. Monenlaisia tulppaaneja sekä leikkoamarylliksiäkin olisi saanut vain eurolla tai kahdella.

Joulukransseja ja havukoristeita oli kukkapuorien edustalla esillä valtava valikoima, mutta minun makuuni suuri osa niistä on vähän liiankin kruusattuja – kullassa ja kimalteissa ei tosiaankaan ole säästelty.

img_2534
Kukkapuotien joulukoristeet ovat runsaita, värikkäitä ja kimaltavia.

Raatihuoneen joulutori on avoinna joka päivä kello 10–19 tammikuun 8. päivään asti. Torille pystytetyllä lavalla on ainakin viikonloppuisin jouluisia esityksiä, ja voi siellä nähdä joulupukinkin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *