Blogit
Valkoinen Harmaja

Yksi sisustusunelma toteutui: Jieldé Loft

Olenkin ohimennen maininnut, että olen ihan hullaantunut vanhoihin designhuonekaluihin ja -valaisimiin. Toki olen ihastellut niitä aina, mutta täydellinen hurahtaminen tuli viime syksynä, kun löysin eräät ihanat vintagetuolit nettikirppikseltä. Sitten ostin vanhat punaiset Bertoiani, mutta edelleen pidän silmäni auki aarteiden toivossa.

Muutamia viikkoja sitten näin Instagramissa, että Kodin kulmia -blogin Suvilla oli ihana vintage-Jieldé jalkavalaisin. Hänen avullaan pääsin kärryille vintage-Jieldéjä kunnostavaan muotoilijaan, johon otinkin heti yhteyttä. Ja niin, oikeastaan sattumien kautta, olen nyt kotiuttanut yhden unelmavalaisimeni ja mikä parasta vintageversiona! Näissä vanhuksissa on aivan omanlaisensa viehätys. Tämä valaisin on vuosikymmeniä sitten valaissut tehtaalla jossain päin Ranskaa ja nyt se muutti meille.

jielde_2

jielde_lahi

Jieldén valaisimista olen haaveillut vuosikaudet, mutta en ollut valmiiksi miettinyt mihin paikkaan sen kotona sijoittaisin. Selvää on, että paikka ja tarve löytyisi. Ja koska mieluusti vaihtelen huonekalujen paikkaa, tulee varmaan tämän Jieldénkin paikka vaihtelemaan kodissa. Mutta mihin sijoittaisinkaan sen ensimmäiseksi? Makuuhuoneeseen vai olohuoneeseen?

Olohuone

jielde_oh

jielde_sivu

jielde_tarjoiluvaunu

Olohuoneessa Jieldé Loft-valaisimelle olisi kolmekin paikkaa: sohvan vieressä, olohuoneen sivussa harmaan seinän luona tai tarjoiluvaununurkkauksessa. Näistä suosikkini taitaa olla tuo tarjoiluvaununurkkaus. Siinä on aiemmin ollut Iittalan valkoinen Lantern-valaisin, joka jää ehkä vähän huomaamattomaksi – se puolestaan sopisi olohuoneen harmaan seinän eteen.

Makuuhuone

jielde_mh2

Makuuhuoneeseenkin 5-nivelinen Jieldé sopii tosi kivasti. Olen ehkä vähän jo kyllästynyt tuunaamaani kirppisvalaisimeen, joka on valaissut makuuhuonetta kolmisen vuotta. Meidän neiti haluaisi sen valaisimen omaan huoneeseensa, joten Jieldélle vapautuisi paikka makuuhuoneesta.

Selvää on, että haluan sijoittaa tämän kaunokaisen jonnekin näkyvälle paikalle, että voin ihastella sitä päivittäin. Meidän saunatupaankin se sopisi kivasti, mutta siellä oleskelen harvemmin. Mikä näistä paikoista olisi sinusta paras Jieldélle?

Translation: I bought this vintage Jieldé Loft lamp and now I cannot decide where to place it – it looks so good in so many places. But I am happy that I finally got to fulfill one of my interior decoration dreams! 🙂

Kommentit (62)

 1. Opiskelija

  Tykkään paljon sinun kauniista kodistasi ja kivasta blogista 🙂

  Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyn blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogein seuraajat kävisitte vastaamassa kyselyyni! Se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja.
  Kiitos jo etukäteen!

  https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

 2. S

  Hei! Löysin tämän vanhan postauksen, kun metsästän paraikaa omaa vintage-Jieldeä. Voisitko kertoa, paljonko maksit tästä? Mietin, että mikä mahtaa olla tällä hetkellä käypä (ja järkevä) hinta…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *