Blogit
Valkoinen Harmaja

Woodrack-sarja avuksi polttopuiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Stala

Meillä on puulämmitteinen sauna, joten polttopuita kuluu tasaiseen tahtiin. Olemme vihdoin myös hankkimassa takkaa talon puolelle, joten puiden säilytys ja kuljetus nousee entistä suurempaan osaan arkielämää. Polttopuiden säilyttäminen taitaa tuottaa päänvaivaa monelle? Blogiyhteistyön kautta pääsin tutustumaan kotimaisen Stalan uuteen Woodrack-sarjaan, joka ratkaisee polttopuiden säilytys- ja kuljetusongelmat. Ja voipa uutuustuotetteita soveltaa myös muihin käyttötarkoituksiin – kohta näette miten.

polttopuut

puitatelineeseen

stala_puunkantoteline

stala_kantoteline

Säilytämme polttopuita saunatuvan terassilla. Katoksen alla, mutta toki lumi pääsee sinne tuiskuamaan. Polttopuut antavat myös jonkin verran näkösuojaa naapuriin. Tästä napataan aina tarvittava määrä klapeja ja kannetaan ne sisälle saunatupaan. Aikaisemmin olemme kasanneet puita pikkuisen rikkiolevaan pärekoriin, mutta nyt kantourakka sujuu kätevämmin Stalan uudella WR-40 -kantotelineellä. Ergonominen puinen kantokahva takaa hyvän, tukevan otteen kantotelineestä.

stala_woodrack_kantoteline

stala_woodrack_telineet3

puita_takkaan_

Sisälle, saunatuvan puolelle saimme Stalalta WR-120 takkapuutelineen, johon mahtuu 120 litraa polttopuita. Tämä modernin tyylikäs polttopuuteline on suunniteltu isomman klapimäärän sisutukselliseen sisävarastointiin lähellä tulisijaa. Kauniissa, yksinkertaisesti muotoillussa telineessä pitääkin mielellään polttopuita esillä. Nämä kaksi polttopuutelinettä täydentävät toisiaan: suuremmassa telineessä säilytetään klapeja ja pienemmällä kantotelineellä haetaan täydennystä polttopuutelineeseen.

stala_woodrack_telineet

stala_woodrack_taso

stala_woodrack_sivu

stala_woodrack_yla

WR-120-takkapuutelineen muotoilussa on panostettu käytännöllisiin ja samalla kivan näköisiin yksityiskohtiin. Telineen yläosassa on välitaso, jonka päällä on kätevä säilyttää tulitikkuja ja sytykkeitä. Telineen sivuilla olevat puiset pyöreät nupit puolestaan mahdollistavat takkavälineiden säilytyksen.

stala_woodrack_puuosat

stala_woodrack1

stala_woodrack3

Molemmat telineet on valmistettu pulverimaalatusta metallista ja yksityiskohdat ovat öljyttyä puuta. Telineiden pohjassa on huopatassut, jotka suojaavat lattiaa naarmuuntumiselta ja niiden ansiosta painavakin teline liukuu lattialla helposti mikäli sitä täytyy siirrellä. Telineet on helppo kasata ja ne ovat tukevia – laadun tuntee. Tuotteille on myönnetty Design from Finland -merkki.

Kuten postauksen alussa mainitsin, voi näitä tuotteita soveltaa sisustuksessa muillakin tavoin. Pienempää WR-40 kantotelinettä voisi yhtä hyvin käyttää esim. lehtitelineenä. Minä innostuin sovittelemaan suurempaa WR-120 telinettä meille yöpöydäksi.

stala_woodrack_yopoytana4

stala_woodrack_yopoytana

stala_woodrack_yopoytana2

Tehän tiedätte, että olen sisustuslehtien suurkuluttaja. Useimiten niitä tulee selailtua ja luettua sängyssä, jolloin luetut lehdet päätyvät epämääräisiksi kasoiksi minun puolelle sänkyä. WR-120 soveltuisikin meille täydellisesti myös yöpöydäksi: alaosaan voin kasata lehdet siistiin pinoon ja välitaso on mitä oivallisin paikka pienelle valaisimelle. Välitaso on sopiva paikka myös kännykän sekä korujen ja kellon säilytykseen yön ajaksi.

Juuri tällaisista monikäyttöisistä tuotteista minä pidän! Monikäyttöisyys tuo vaihtelua sisustukseen ja sen myötä tuotteen elinkaarikin pitenee.

Stalan Woodrack-sarjaan kuuluu lisäksi myös WR-360 polttopuuteline, joka soveltuu hyvin polttopuiden ulkosäilytykseen. Siihen on saatavilla erikseen myös suojahuppu. Tuo ratkaisu soveltuisi hyvin myös meille ja pitäisi polttopuut suojassa sään vaihteluilta…

* Woodrack-tuotteet saatu blogiyhteistyön myötä.

Kaupallisessa yhteistyössä:

stala_logo

Kommentit (21)

  1. Ulla

    Kiva tuote ja kaunis!
    Meillä on kotona puusauna ja lämpiää miltei joka ilta. Puut säilytetään takapihan puuliiterissä. Kuitenkin mietin tätä lukiessani, että mitä palotarkastaja sanoisi noin suurten puumäärien säilyttämisestä sisällä? Ei niitä saisi kuistillakaan säilyttää. Tiedän tapauksia, joissa kauniit puupinot on jouduttu purkamaan talon takakuistilta, turavallisuussyistä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *