Blogit
Valkoinen Harmaja

WC-remontti vanhempieni kotona (part 1)

Olenkin teille jo kertonut, että tänä syksynä saatte seurata vanhempieni wc-remontin valmistumista. Nyt voisin antaa vähän esimakua siitä, mitä on luvassa. Minä olen saanut suunnitella tämän tilan. Jee!

Lähtökohta on se, että vanhempieni asuntoon rakennetaan toinen wc entisen vaatehuoneen paikalle. Tähän uuteen wc:hen ei tule suihkua, mutta siitä huolimatta lattia ja yksi seinistä on laatoitetaan. Tai itse asiassa, Mankku on nyt saanut laatoitus- ja saumaustyön valmiiksi. He asuvat vanhassa kivitalossa ja lopputuloksesta halutaan moderni ja ajaton, heidän tyyliinsä sopiva.

Seinälaataksi valitsin valkoista peruslaattaa, joka laatoitettiin tiililadonnalla. Sauman väriksi valittiin valkoinen. Lattiat laatoitettiin mustalla kuusikulmaisella laatalla (molemmat laatat Pukkilan mallistosta). Tätä kuusikulmaista laattaa haluaisin omaankin kotiin! Kuusikulmainen laatta saumattiin niin mustalla sauma-aineella kuin löytyi.

vanhempien_kphWc-istuimeksi valittiin hyväksi havaittu Gustavsbergin ”Artic” malli, joka meillä oli jo ensimmäisessä talossa ja nytkin saunatuvan kylpyhuoneessa. Valaisimeksi tulee mm. Design House Stockholmin ”Work” -valaisin, josta juuri kirjoittelin ”Pihistä – panosta: ritilävalaisin” -postauksessa. Kyllä, huolehdimme siitä se asennetaan turvallisesti niin ettei siihen roisku vettä.

Pyyhenupeiksi äitini löysi mahtavan ratkaisun Juthbackan kirppistapahtumasta: Arabian valmistamat vanhat sähkötolppien nupit. Näistä tulee upeat!

Kylpyhuonelaatikoston, altaan ja hanan pidän salassa vielä hetken aikaa. Mutta loppuun voisin näyttää, miltä keskeneräisessä wc:ssä näytti tänään:

aitin_isin_wc

Seinät piti maalata uudestaan, sillä aluksi valittu valkoinen sävy ei miellyttänyt tätä suunnittelijaa. 😉 Seinälaatat ovat todella puhtaan valkoiset ja otimmekin laatan malliksi mukaan, kun kävimme valitsemassa uuden valkoisen sävyn.

valkoisen_savyt

Tikkurilan värimalleista meille tuttu ”Paperi” sekä uusi tuttavuus ”Talvi” sopivat parhaiten valkoisen peruslaatan kanssa. Valitsin ”Talvi” -sävyn, mutta molemmat olisivat sopineet minusta lähes yhtä hyvin.

Tästä jatketaan taas…

Translation: My husband is renovating a new bathroom at my parents’ home. Here’s a sneek peek of what I have planned.

Kommentit (20)

 1. Anna

  Ihana lattia. Pisteet valinnalle. 🙂
  Olemme just rakentaneet talon ja vessaan tuli kyseinen 6-kulmainen laatta lattiaan,
  mustana ja valkoiset saumat.
  Tämä oli ensimmäinen sisustusvalintani taloon ja kaikki vieraat ovat sitä kehuneet.
  Yhtä aikaa moderni ja huokuu mennyttä aikaa.
  Sopii meille hyvin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *