Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkoisen Harmajan synttäriarvonnat jatkuvat

Blogini viisivuotissynttäreiden juhlinta jatkuu ja on aika käynnistää seuraava arvonta! Mutta ennen sitä haluan kiittää kaikkia ensimmäiseen synttäriarvontaan osallistuneita. Kiitos tosi paljon positiivisesta palautteesta ja innokkaasta osallistumisesta arvontaan! Minusta oli oikein mielenkiintoista kuulla millaisia juttuja luette mielellään sisustusblogeista. Arvontapalkinnoksi olin valinnut tuotteen, joka on kulkenut kaikissa kodeissani lapsuuden kodista saakka: Artekin klassikkojakkaran. Random.orgin avulla arvoin voittajan, joka on Himmu (nro. 242) kommentilla:

”En paljoakaan seuraa blogeja, mutta tämä on se jota säännöllisesti käyn kurkkaamassa. On mukava lukea ihan tavallisista arkiasioista, houkuttelevien kuvien maustamana. Tykkään kovasti tee-se-itse jutuista ja uutuuksista, joilla koristat kotiasi. On eri asia nähdä jokin tuote vain mainoskuvassa kuin osana oikeaa kotia. Onnea 5-vuotissynttäreiden johdosta. Ja intoa myös tuleviin vuosiin!”

Himmulle on jo lähtenyt sähköpostia. Onnea!

Tämä toinen synttäriarvonta keskittyy taiteeseen, sillä myös se on olennainen osa kotimme sisustusta. Uskon, että isäni Juhani Melenderin taide on yksi syy siihen miksi meidän kodit ovat aina olleet ”meidän näköisiä”. Taulujen avulla luon myös paljon vaihtelua sisustukseen. Juuri eilen taulut taas vaihtelivat paikkaa meillä kotona.

ruokailutilan_taulu

juhani_melender_art_large

Purin ruokailutilan seinältä tauluasetelman ja laitoin tilalle yhden suuren isäni maalauksen. Selkeä ilme on kivaa vaihtelua ruokailutilaan.

Toisella seinällä taulut vähenevät ja toisella taas lisääntyvät. Olohuoneen puolella taulut lisääntyivät, kun kiinnitin jo olemassa oleviin reikiin summittaisesti sopivia tauluja (pinkkisävyinen ei ole maalaus, vaan kortti Ikeasta), jotka olivat aiemmin ruokailutilan asetelmassa.

olohuoneen_taulut_2

olohuoneen_taulut

olohuoneen_taulut_mh

Kylläpäs piristi tämä melko nopsaan toteutettu muutos! Ruokailutilassa on vaihteeksi pelkistetympi ilme, kun taas olohuoneen tauluista muodostuu kiva rytmi, jota ihailen makuuhuoneesta saakka.

Suhde taiteeseen on hyvin henkilökohtainen ja ihmisillä on siitä monenlaisia mielipiteitä. Minä arvostan abstraktia taidetta ja sitä miten kuviot muotoutuvat mielikuvituksesta paperille muodostaen hienoja yhdistelmiä niin värien kuin muotojen suhteen. Olen sitä mieltä, että taide tuo syvyyttä kodin sisustukseen ja antaa sille heti persoonallisemman ilmeen. On ihan eri asia laittaa seinälle maalaus kuin esim. juliste, joka saattaa löytyä monesta tuhannesta kodista. Toisaalta taas julisteita ja maalauksia yhdistelemällä voi luoda hienoja tauluasetelmia ja kiinnostavia kontrasteja.

Koska isäni taide on niin olennainen osa kotimme sisustusta halusin valita Valkoisen Harmajan 5-vuotissynttäreiden toiseksi arvontapalkinnoksi isäni maalauksen. Tämä on harvinainen tilaisuus voittaa taidetta kotiin!

juhani_melender_kolmioleikki

taulu_molemminpainMaalausta voi pitää joko pysty- tai vaaka-asennossa.

taide_arvonta

ARVONTA!

Palkintona on Juhani Melenderin akryylimaalaus ”Kolmioleikki” 2012 (koko 30×35 cm).
Maalaus toimitetaan kehystettynä, juuri kuten kuvissa näkyy.

Näin osallistut arvontaan:

Kirjoita kommenttikenttään millaiselle paikalle ”Kolmioleikki” maalauksen asettaisit
ja olet mukana maalauksen arvonnassa.

Muista täyttää myös sähköpostiosoitekenttä (ei näy muille), jotta tavoitan sinut nopeasti
mikäli arpaonni suosii juuri sinua.

Kilpailu on käynnissä pe 24.7.2015 klo 23.59 saakka, minkä jälkeen arvon voittajan.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

ARPAONNEA!

Lisätietoa Juhani Melenderin taiteesta löydät hänen nettisivuiltaan sekä aktiivisesta Instagram-profiilista.

Kommentit (372)

 1. Kristaliini

  Taulu pääsisi uuden asuntomme kunniapaikalle olohuoneeseen. 🙂

 2. Arhippainen

  Vaikka taulu miellyttää minunkin silmääni, tiedän sen olevan juuri sopiva lahja graafikkoystävälleni. Eli antaisin hänen ja hänen uuden kumppaninsa yhteiseen asuntoon tuparilahjaksi

 3. Salama

  Valoisa eteinen olisi hyvä paikka taululle

 4. Mira

  Taulun paikka olisi ruokapöytämme päätyseinä, joka on maalattu juuri legonsinisellä sävyllä. 60-luvun rivarimme sisäseiniä koristaa myös punatiiliseinät ja valkoiset maalatut. Tämä taulu yhdistäisi ajattomuudellaan nämä kaikki elementit. Kyllä, kiitos! 🙂 🙂

  • Mira

   Lomalla näköjään sekaisin päivistä, sillä arvontahan loppui eilen 🙂 No, mutta hieno on.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *