Blogit
Valkoinen Harmaja

Vinkkejä nettikirppiksistä

Lupasinkin jo jonkin aikaa sitten kirjoitella postauksen nettikirppiksistä. Postauksen tekeminen viivästyi, kun kuvittelin sen olevan jotenkin niin vaativaa; ehkä tavoittelin liian kattavaa vinkkilistaa. Nyt päätin, että listaan tässä postauksessa vain ne nettisivustot, joissa itse vierailen useinmiten. Harvoin ostan mitään, mutta selailukin on kivaa. Huippulöytöni ovat olleet Bertoian ”Side chair” -tuolit sekä vintage-Jieldé. Olisihan siellä ollut muutakin kotiututettavaa, mutta ehkäpä näistä onkin sitten vinkkiä lukijoilleni…

bertoia_and_jacobsen

vintage_jielde

Osta-myy-palstoista seuraan eniten findit.fi:tä ja tori.fi:tä. Niissä liikkuu usein mm. Artekin kalusteita sekä Thonet-tyyppisiä tuoleja. Finditista tein syksyllä erään huippulöydön, mutta myyjä tuli toisiin aatoksiin kun tajusi mitä oli myymässä – silti en ole luovuttanut sen hankinnan suhteen ja toivottavasti voin joskus kertoa mistä oli kyse.

Huutokauppasivustoista seuraan huuto.net:iä ja Bukowskis Marketia. Ne ovat tietysti kaksi hyvin erilaista sivustoa. Huuto.netistä voi löytää vaikka mitä ja siellä oli esim.  minun vintage-Jieldéni myynnissä (mutta alunperin vinkin sain Kodin kulmia Suvin Instagram-profiilista). Bukowskin huutokaupassa käyn ihastelemassa designaarteita ja joskus olen meinannut huutaa Bertoian ”Diamond” tuolin sieltä. Postitus mietityttää eniten noissa Bukowskin kohteissa – siitä minulla ei ole tarkempaa tietoa tai kokemusta. Vinkkejä saa siis mieluusti antaa kommenttiboxissa!

Facebook-kirppiksistä seuraan oman alueen osta-myy-palstaa sekä ”Antiikki- ja design” -kirppissivua ja ”Vintin kätköistä” -sivua. ”Antiikki ja design” sivulta bongasin aikoinaan punaiset Bertoia-tuolini! Ainakin vielä pari päivää sitten siellä oli myynnissä Kukkapuron tuoleja. ”Vintin kätköistä” -sivulla ei ole ollut oikein mitään minua kiinnostavaa – ainakaan vielä. Facebook-kirppiksellä toimiessa kannattaa ensimmäiseksi tutustua sivun sääntöihin, sillä ne vaihtelevat sivustottain. Joillakin sivustoilla myynti-ilmoitukset saa laittaa suoraa seinälle, kun taas toisissa pitää tallentaa kuvat kansioihin. Ihan kauhean perhehtynyt en ole tähän maailmaan, mutta sain kuitenkin ne yhdet tuolit ostettua.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä ja teette kivoja löytöjä! Vintage-huonekaluissa on aina oma erityinen viehätyksensä ja onhan se kierrätystä parhaimmillaan. Ja joskus saattaa onni potkaista niin, että löytää jotain arvokasta todella pilkkahintaan. Silloin menee kyllä melkein yöunetkin, voin kertoa! 😉

Translation: Only in Finnish this time. Links to my favourite Finnish second hand sites. I found my vintage Bertoia chairs and Jieldé through Internet sites.

Kommentit (14)

  1. Magnolia

    Suurkiitokset vinkeistä! Findit.fi oli minulle aivan uusi tuttavuus.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *