Blogit
Valkoinen Harmaja

Vihervaaran uusi ilme

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Innokkaana sisustajana minulla on tietenkin myös sisustusidoleita. Yksi heistä on Helena Karihtala, jonka ajattoman tyylikästä sisustustyyliä ihailen kovasti. Hän yhdistelee minusta todella taitavasti värejä ja saa sisustukset näyttämään hienostuneesti, mutta kuitenkin rennosti, ylellisiltä ilman prameilua tai liiallista trendikkyyttä. Hämeenlinnassa sijaitseva Kannustalon Vihervaara on nyt saanut uuden ilmeen Karihtalan hyppysissä ja te pääsette nyt ensimmäisten joukossa ihastelemaan tätä uutta ilmettä, sillä näitä kuvia ei ole aiemmin esitelty vielä missään. Taattua inspiraatiota, olkaa hyvä!

vih3

vih5B

makuuhuone

vih10

vih16

vih8

olohuone

vih1

vih7

lastenhuone

vih14

keittio

vih13

aula

Vihervaaran uusi ilme on hiukan modernimpi kuin aiempi, vuonna 2007 Hämeenlinnan asuntomessuille suunniteltu versio. Linjakkaat, modernit huonekalut sopivat hyvin Vihervaaraan ja luovat raikasta, skandinaavisempaa ilmettä. Viherkasvit antavat kodikkuutta ja pienet yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen. Oma ykkössuosikkini on makuuhuone, jossa ihailen erityisesti kaunista seinäsävyä, rentoa mutta näyttävää petausta sekä ihastuttavia yksityiskohtia pienesineissä, valaisimissa ja asetelmissa.

Helena Karihtala kertoi minulle, että sisustuksen tavoitteena oli luoda Kannustalolle ominainen kodikas ilme nykypäivän mieltymyksiin vastaten. Haasteena oli nähdä talo taas uusin silmin, sillä tämä on jo kolmas Karihtalan luoma sisustus Vihervaaraan (messusisustuksen lisäksi Vihervaarasta on tehty jouluinen versio). Muutokset nykyiseen sisustukseen on tehty ainoastaan kalusteilla ja pientavaroilla, suuria muutoksia pintamateriaaleihin ei tehty. Huomioon oli otettava se, että talossa majoittuu Kannustalon talopakettia hankkimassa olevia perheitä, jolloin nukkumatiloja on varattava kuudelle hengelle ja materiaalien on oltava helppohoitoisia ja kestäviä. Sisustukselle oli määritelty oma budjetti ja huonekalut hankittiin pysyvästi Vihervaaraan, kun taas messutaloissa käytetään usein lainakalusteita. Vihervaaran uudessa sisustuksessa on sekoitettu designesineitä edullisempiin ratkaisuihin: mm. ruokapöytä löytyi osta-ja-myyntiliikkeestä ja lastenhuoneessa oleva kerrossänky Ikeasta. Juuri sellaiset valinnat saavat aikaan kivaa kontrastia ja kodikasta fiilistä.

Mikäli vain mahdollista, kannattaa suunnata sunnuntaina 2.8. klo 12-19 Hämeenlinnaan, sillä tässä Vihervaarassa on silloin avoimet ovet ja sinulla on mahdollisuus päästä ihastelemaan kohdetta ihan paikan päälle. Samalla voit tavata myös Suomen huippusisustajia, sillä paikalla ovat Helena Karihtalan lisäksi Kirsi Valanti, Henna Ahonen sekä Lato-talomallin suunnitellut Ulla Koskinen. Luvassa on kaikenlaista ohjelmaa koko perheelle (tarkempaa tietoa löydät Kannustalon nettisivuilta). Tekisipä minunkin mieli hurauttaa sunnuntaina Hämeenlinnaan!

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Translation: This beautiful home is designed by Helena Karihtala for Kannustalo. It was originally showcased at the Finnish Housing Fair in 2007 and now it has gotten a new, more scandinavian look. Love it! (in co-operation with Kannustalo)

Kommentit (36)

 1. Ellu

  Terveisiä Vihervaarasta! Oli kyllä paikan päällä vielä kauniimpi kuin kuvissa! Istuin pitkään sohvalla ja vain ihailin sitä mielettömän kodikasta tunnelmaa. Mietin, että mistä yksityiskohdista se kodikkuus tulee…se fiilis… Ja päädyin jo siihen ainakin, että verhot täytyy laittaa itselle ;).

  • suvi m

   Onpa tosi kiva kuulla! Olisi ollut kiva päästä paikanpäälle. Ehkä joku toinen kerta… 🙂

 2. Helmi

  Hei Suvi!

  Osaisitkohan sanoa, mikä Linie Designinin matto tässä uudessa Vihervaaran sisustuksessa on kyseessä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *