Blogit
Valkoinen Harmaja

Vesivärit sisustuksessa

Vuoden vaihtuessa sisustuslehdissä ja -blogeissa kirjoitellaan ahkerasti tulevista sisustustrendeistä. Niitä tässä viime aikoina lukeneena on alkanut tuntua siltä, ettei mikään ennuste tarjoa mitään kovinkaan uutta, vaan monet asiat ovat olleet näkyvissä jo pitkään. Väreistä esimerkiksi keltainen ja pastellinen koralli ovat olleet ns. pinnalla jo jonkin aikaa. On marmoria, kuparia ja nahkaa. Perusklassisia materiaaleja, joita yhdistetään uusilla tavoilla. Eikä kukaan tietysti odotakaan, että trendit vaihtuisivat yhtäkkiä vaan kaikki tapahtuu pikkuhiljaa, tyylien sulautessa toisiinsa.

Mutta yhden selkeästi erilaisen ja virkistävän muutoksen olen havainnut sisustusrintamalla. Nimittäin vesivärin omaiset kuvitukset tekstiileissä ja astioissa. Vesivärin herkät sävyvaihtelut ja rennot siveltimen vedot tuntuvat mukavan virkistäviltä vahvojen graafisten, matemaattisten muotojen jälkeen. Varsinkin sininen väri tuntuu kiehtovalta vesivärikuvituksissa!

Vesivareja

(kangas ja lautaset: Marimekko – tyyny: Linum – vihko: HAY)

Tämä trendi (jos sitä siksi voi kutsua) näkyy hyvin vahvasti esimerkiksi Aino-Maija Metsolan Marimekolle suunnittemissa Sääpäiväkirja-uutuustuotteissa. Mutta samanhenkisiä tuotteita löytyy myös HAY:n ja Linumin valikoimista. Aluksi Sääpäiväkirja-sarja tuntui minusta liian 80-lukulaiselta ja mieleen tulivat venetsiatuolit ja pöydällä heinät maljakossa (muistatteko ne heinät, joiden päässä on pallomainen ”kukka”…?). Mutta tähän päivään tuotuna ja uudella tavalla yhdistettynä, aloin lämmetä idealle.

luonnos

Minusta mielenkiintoiselta juuri nyt tuntuu noiden utuisten vesivärimäisten siveltimenvetojen yhdistäminen graafisiin muotoihin. Tallensin pikaisesti inspiraationi iPadin piirrossovelluksella (yllä). Oman kodin sisustukseen toisin tätä ideaa esimerkiksi yhdistelemällä näitä ”vesiväritekstiilejä” mustavalkoisten graafisten kankaiden kanssa. Tekisi mieli myös koettaa itse maalata lautasia vesiväriroiskuin! Olen inspiroitunut!

Translation: I’m inspired by water colour type patterns in textiles and pottery. You can find those especially in Marimekko’s Sääpäiväkirja collection. I plan to couple the delicate water colours with graphic shapes as I’ve illustrated in my sketch.

Tuotekuvat/Product images: Marimekko, HAY, Linum

Kommentit (12)

 1. Hanna

  Hah, kun olin pikkutyttö, mun parhaan kaverini kotona oli sekä tuollaiset tuolit ruokapöydän ympärillä että niitä ihme heiniä maljakossa. Ihailin varsinkin jälkimmäisiä äidilleni, joka käytännön ihmisenä torppasi ne, jottei tule roskaa. 🙂

  Hunajaisessa (Bella-blogeissa) on ihanasti Marimekon vesivärikangasta lastenhuoneen verhoina. En itse olisi keksinyt ripustaa sitä ikkunaan! Marimekon kankaat tuppaa muutenkin olemaan parhaimmillaan isoina pintoina, mutta meillä oon tyytynyt tyynynpäällisten ompeluun. Tai on meidän verhotkin muutes Marimekkoa (ja melkein kaikki muuten anopilta saatuja KASIKYTlukulaisia :)), mutta etupäässä hillitys valkoisia.

  Kiva nähdä, millaisia trendejä nostat esiin, kun sun maustasi kovasti tykkään. 🙂

  • suvi m

   Heh, kiva että hiffasit mitä ajoin takaa tuolla heinä-jutskalla. Jänniä mielikuvia tulee mieleen ihan vain pikkujutuista. 🙂

   Riikalla on kyllä Marimekot niin kauniisti esillä. 🙂 Minunkin äidillä on jotain vanhoja Marimekko-aarteita, joita voi taas hyödyntää sisustuksessa.

   Ajattelinkin just nostaa noita trendijuttuja yksitellen esiin. Seuraava on jo työn alla… 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *