Blogit
Valkoinen Harmaja

Värikkäät viivat rytmittävät ruokailutilaa

Meidän ruokailutilan seinä on jälleen kokenut muutoksen. Jep, meillä on taas uusi tauluasetelma. Kävimme isäni, Juhani Melenderin, maalauksia läpi taannoin ja silloin sain idean, että haluan koota hänen ”viivatöistään” asetelman seinälle. Asetelma syntyi aika nopeasti.

Ensin asettelin taulut lattialle ja katsoin millaisesta yhdistelmästä muodostuu kiva kokonaisuus. Koska ruokailutilan seinässä on ennestään jo monta naulaa, aloin sitten asetellakin tauluja seinälle sopiviin kohtiin, jo valmiina oleviin nauloihin. Sitten asetelma syntyikin ihan itsestään ja lattialle tehty suunnitelma unohtui. Tätä asetelmaa varten täytyi laittaa vain yksi lisänaula seinään (tuolle ainoalle lasikehyksiselle taululle).

viivataulut_asetelma_mh

viivataulut

viivataulut_rt

viivataulut_asetelma

Nyt on taas hyvä ”kotifiilis”, kun tämä tila on saatu viimeisteltyä! Koska maalaukset ovat niin pelkistettyjä eikä niissä ole pieniä yksityiskohtia, sopivat ne hyvin häkkyräisen Flosin valaisimen seuraksi. Raikkaista väreistä tulee kiva, keväinen fiilis.

Kymmenen Uutisissa oli muutama päivä sitten juttua siitä, että sisustuksessa kannattaisi huomioida enemmänkin taidetta julisteiden sijaan. Esim. taidelainaamoja voi hyödyntää (Turun taidelainaamossa on isäni maalauksia). Olen ihan samaa mieltä! Tuon koko jutun näkee vielä täältä.

P.S. Minulta usein kysytään mistä isäni tauluja voi tiedustella. Hänen nettisivunsa ovat muokkauksen alla, mutta mailia voi laittaa osoitteeseen juhani.melender(at)gmail.com

Translation: We have a new collection of my father’s (Juhani Melender) paintings on the dining room wall.

Kommentit (28)

 1. Henna

  Oikein piti pysähtyä ja palata kuviin vielä uudelleenkin. Ihastuttavat taulut ja ihastuttavan huoleton asetelma, joka kyllä käy kotiinne todella kauniisti.

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂 Oli kyllä hieno sattuma, että taulut osuivat valmiiksi noin hyvin kohdilleen eikä tarvinut tehdä kuin yksi uusi reikä.

 2. Lisa

  Ihanat värit, tyylikästä ja raikasta!

  • suvi m

   Pidän kovasti isäni taulujen värin käytöstä! Se ei ole mitenkään yksikertaista, vaan vaatii taitoa.

 3. jämerän helmi

  hei,

  ihan aiheen vierestä kysyn, mutta oletteko olleet tyytyväisiä ulko-ovivalintaanne? onko malli sama jonka edelleen valitsisit, vai onko sinulla mielessä muita kivoja malleja:)?
  Ollaan tuota ovimallia mietitty, mutta myös pari muuta vaihtoehtoa. Meille on tulossa Jämerän Helmi puutaloversiona ja pian pitäisi lyödä lukkoon oviasioita…

  • suvi m

   Kyllä olemme tykänneet ulko-ovestamme ja edelleen valitsisin saman. Valintahan perustuu hyvin pitkälle ulkonäköön, eli halusin juuri tuollaisen oven, jossa on pyöreä ikkuna. 🙂 Kodinhoitohuoneen ulko-ovena on se malli, jossa on monta pientä suorakaiteenmuotoista ikkunaa. Siitäkin pidän edelleen. Samanlaiset ovet olivat muuten meidän ekassakin talossa (mutta muistaakseni eri valmistajan).

 4. Satu //ALL YOU NEED IS WHITE

  Näin tuon yhden kuvan Instagramissa jo silloin kun sen sinne laitoit, mutta säästin tämän postauksen lukemista kuin parasta karkkia karkkipussissa :D. Nyt koitti tuo herkutteluhetki enkä pettynyt, na-am!
  Todella kaunis kokonaisuus, nuo taulut on niin upeita ettei mulla riitä sanat. Yksi tuollainen sopisi niiden ostamieni kaveriksi kuin nenä päähän, jaiks :).

  • suvi m

   Heh, kiva kuulla! 🙂 Niin sopisikin oikein hyvin myös siihen sinun asetelmaasi yksi tällainen viivataulu. Meidän isi tekeekin juuri kahta tuollaista pienempää vielä, kun silloin häneltä niitä ”tilasin”. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *