Blogit
Valkoinen Harmaja

Valoa nojatuolinurkkaukseen

Viimeiseltä Turun reissulta ostin koristetyynyjen lisäksi Koodista myös Artemide Tolomeo ”Pinza” -valaisimen, josta kirjoittelin aika lähelle vuosi sitten ”Uusin tulokas Tolomeo-kokoelmaan” -postauksessa. Ajattelin, että tällainen ”nipistin-Tolomeo” olisi kätevä, kun sen voi sijoittaa moneen eri paikkaan kodissa; vaikkapa String-hyllyyn tai taulun kulmaan. Nyt nipsasin sen kiinni ikkunanpuitteisiin. Alunperin olin kyllä ajatellut kiinnittää sen kuvassa näkyvän taulun kehyksen reunaan, mutta kehykset ovat liian syvät, joten en saanut valaisinta kiinnitettyä siihen. Oikeastaan tuo ikkunakarmi onkin parempi paikka.

tolomeo_nurkkauksessa

nojatuolinurkkaus_tolomeo

nojatuolinurkkaus

Kuvassa näkyvä isäni, Juhani Melenderin, maalaama taulu on yksi lemppareistani! Pidän kovasti maalauksen muodoista ja väreistä. Taulusta löytyykin vähän samaa sävyä kuin tuosta Muuton ”neonlohenpunaisesta” tyynystä, joka sopii hienosti myös tähän nojatuolinurkkaukseen.

Tämä nurkkaus on yksi lempipaikkojani kodissamme, vaikkakin sen sisustaminen on minusta vähän ongelmallista. Tuntuu, että nurkkaus on sisustuksellisesti aina vähän kesken. Se sijoittuu olohuoneen ja ruokailutilan reunaan, ja on tavallaan tila vailla tarkoitusta. Mutta minä tykkään juoda tässä aamukaffit aina viikonloppuisin. Tämäkin nurkkaus tulee kyllä viimeisteltyä sitten joskus jos/kun hankimme kiertoilmatakan…

Translation: In addition to the pillows (of which I wrote earlier here) I recently bought from my sister’s store, I also bought a new Artemide Tolomeo Pinza lamp. I put it in this corner, where I like to enjoy my morning coffee in the weekends. My father, Juhani Melender, has painted the painting on the wall and it is one of my favourites. It has the same shade of red as the Muuto pillow.

Kommentit (12)

 1. Sari

  Tilasin Pinzan ja olen niiiin iloinen, kun valaistuksen puuteongelma on ratkaistu, kiitos postauksesta:) Voin kiinnittää Pinzan ikkunan kahvaan ja näin sohvallakin voi lukea. Mutta mielestäni sinä taas saisit lukunurkkauksestasi ehyemmän, valmiimman kokonaisuuden, jos siinä olisi jalkavalaisin, joka sitoisi kaiken yhteen ja nurkkauksen funktio olisi silloin selvempi.

  • suvi m

   Ihana kuulla, että olet tyytyväinen ostokseesi. 🙂

   Jalkavalaisimesta olen kyllä haaveillut tähän nurkkaukseen. 🙂 Mutta en halua vielä ostaa mitään kovin kallista ja suurta valaisinta, sillä toiveissa on, että saataisiin kiertoilmatakka hommattua tähän nurkan lähistölle. Vasta sen jälkeen päätän tarvitseeko nurkkaus jalkavalaisinta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *