Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkosuklaajuustokakku

Huh, nyt meinaa vähän väsyttää! Tuli ehkä haalittua liikaa kaikenlaista tekemistä yhdelle viikonlopulle. Mutta pääasia, että synttärisankarilla on ollut hauskaa. Lupasin teille Mankun herkullisen valkosuklaajuustokakun ohjeen. Tätä kakkua poikamme halusi synttärikakuksi. Koristelimme synttärikakun Angry Birds -teeman mukaisesti karkeilla ja Suffeli-patukoilla. Kuvan annos gluteenittomasta versiosta ja on ehkä enemmän aikuiseen makuun.

Mankun suussasulava valkosuklaajuustokakku

Pohja:
1 paketti Digestive-keksejä
n. 60 g voita

Täyte:
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5 dl sokeria
5 dl kermaa
1 rkl vanilijasokeria
2 levyä (300 g) valkosuklaata
3 kananmunan valkuaista
5 liivatelehteä

Murskaa Digestive-keksit muruiksi ja sekoita ne voisulan kanssa massaksi. Levitä massa irtopohjavuokaan (n. 23 cm halkaisija). Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Lisää valkosulklaa joukkoon. Vatkaa kerma ja kananmunan valkuaiset vaahdoksi erikseen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kun liivatteet ovat pehmenneet, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet juomalasiin ja kaada päälle kuumaa vettä 0,5 dl. Sekoita hyvin. Kaada liivatteet varovasti suklaa-, tuorejuusto- ja sokerisekoituksen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto seokseen. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita hyvin. Kaada seos keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin n. viideksi tunniksi.

Tämä vie kielen mennessään!

Kommentit (10)

  1. suvi m

    Tuolla ohjeella tulee tosiaan melko iso kakku. Kuvassa gluteeniton versio, josta tehtiin pienempi, joten se saattaa hämätä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *