Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkoiset pihakivet koristavat pihapolkua

Tänään meidän pihaan saapui 500 kg:n säkki hohtavan valkoisia pihakiviä. Näitä olikin jo odotettu! Hankimme pihakivet viimeistelemään saunatupaan johtavaa pihapolkua. Ryhdyttiinkin heti iltasella hommiin ja tehtiin polku valmiiksi kertaheitolla.

pihakivet

IMG_0798

pihakivet_paikoilleenPolku on jo pitkään ollut keskeneräinen (ennen kuvan näet esim. viime kesäisestä ”Pihapolku ja pionit” postauksesta), eikä tässä viimeistelyhommassa kestänyt onneksi enää kauaa. Aseteltiin vain suojakangas paikoilleen askelkivien alle ja kaadettiin kivet päälle. Hommaan meni vain puolisen tuntia. Sitten Mankku vielä huuhteli kivet vedellä, sillä niissä oli melko paljon kivipölyä.

IMG_0795

IMG_0796

IMG_0811

On ihanaa vihdoin saada piha taas yhden askeleen verran valmiimmaksi! Näistä valkoisista pihakivistä olin haaveillut jo reilun vuoden ja parisen viikkoa sitten tilasimme ne Netraudasta. Kivet ovat sävyltään ”Valkoinen marmori”. Eli nyt sain sitä marmoria ainakin pihalle. 😉 Sävy on todella hohtavan valkoinen; en ihan odottanut näin valkoisia kiviä, mutta hyvä tästä tuli.

Vielä jäi 10 pikkupussia (100 kg) ylimääräisiä kiviä. Pitää keksiä niille vielä jokin kiva paikka pihalta…

Translation: New stones for our garden.

Kommentit (28)

 1. Minna J

  Ihana! Kerrotko vähän tarkemmin miten toteutitte polun. Millaiset pohjatyöt teitte polulle? Kaivoitteko kuinka paljon maata pois? Mitä laitoitte kankaan alle (soraa, kivituhkaa vai jotain muuta) ja kuinka paksulti? Ehkä ensi kesänä meidänkin pihaa koristaa vastaanvanlainen polku;)

  • suvi m

   Meidän ei tarvinut tehdä pohjatöitä, sillä polku oli jo valmiiksi soralla. Eli se kohta oli jätetty sellaiseksi rakentamisen jälkeen. Mankku kyllä mietti, että lisää vielä askelpolkukivien alle kivituhkaa, jotta ne nousevat pikkuisen korkeammalle tuolta koristekivien seasta…

 2. Katarina

  Onnittelut hienosta polusta! Näyttää tosi kivalta ja raikkaalta. Kuinka hienolta mahtaa näyttää sitten kun tuuli puhaltaa kauniita syksyn punaisia ja keltaisia lehtiä pihalle ja tuo valkoinen loistaa? Voin melkein kuvitella kuinka tuo käytävä saunalle loistaa, myös pimeässä. Muutama lyhty syksyn pimeinä iltoina, wau! Postailehan kuvia myös siitä, miltä näyttää kun tuo polku on hieman asettunut.

  • suvi m

   Juu, Vemetsialaisiltana voisi saada kivoja kuvia ulkotulien ja lyhtyjen loisteessa. 🙂

 3. J

  Onhan tuo näyttävä, mutta mun mielestä aikas irrallinen tohon koko muuhun pihaan verrattuna…

  • suvi m

   Ok

 4. Nimetön

  Samaa mieltä J:n kanssa: irralliselta näyttää, enkä ole ihan varma sopiiko talonne tyyliin muutenkaan.
  Teillä näyttää olevan todella paljon rimoitusta terassilla. Eivätkö ne peitä maisemaa, kun talossanne on kuitenkin suuret ikkunat?

  • suvi m

   Eivät rimat peitä sellaista mitä olisi tarkoitus katsella. Näiden kuvien perusteella teidän on ehkä vähän hankala nähdä kokonaiskuvaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *